Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

societat

Els xuetes, protagonistes del desè volum de “Balears abans i ara”

Bandolers, pirates i xuetes vists des d'un punt de vista didàctic

Els+xuetes%2C+protagonistes+del+des%C3%A8+volum+de+%26%238220%3BBalears+abans+i+ara%26%238221%3B

El romanç entre un bandoler i una descendent de xuetes a Mallorca és l’eix vertebrador del nou volum de “Balears abans i ara”. Centrat en els segles setze i desset, aprofundeix en l’estigmatització que patiren els jueus conversos.

Prop d’un any i mitg recopilant informació històrica per tal de reflectir un dels capítols més negres de la història de les illes: l’estigmatització dels xuetes, un fenomen únic arreu del món i que ha estat estudiat per historiadors de totes les nacionalitats.

Uns xocs culturals que asseguren que a dia d’avui es repeteixen al Pròxim Orient, per tant, asseguren que parlen del passat, present i futur. És la desena publicació d’una col·lecció única arreu de l’estat, i és que cap comunitat autònoma disposa d’una col·lecció històrica tan acurada com aquesta.

Il·lustrat per Sergio Melià i amb el guió d’Enric Pujadas, inclou, a més, una cronologia de les illes, així com explicacions històriques detallades. Un format amb el qual pretenen arribar a un públic molt ampli.

Quinze anys després de la publicació del seu primer volum ja treballen en el que serà l’onzè, que esperen que vegi la llum l’any que ve i que s’endinasarà en el segle divuit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

A Mallorca hi ha 74 centrals fotovoltaiques sobre 407 hectàrees de sol rústic i altres 66 centrals en 907 hectàrees projectades

La plataforma Renovables Si, però Així No! denuncia el canvi d'ús del terreny agrari i reclama al consell una planificiació...

La pista de motocros construïda en una finca de Binixíquer és il·legal

Maó no ha concedit cap llicència per aquesta instal·lació en sòl rústic

Els veïnats de Fartàritx no volen que la nova mesquita de Manacor s’ubiqui al seu barri

La comunitat islàmica vol construir un temple nou amb cabuda per a 1.500 persones

La Universitat de les illes patenta un tractament per a la gota

Està basat en una molècula generada pel consum de cafè i cacau.