societat

Emaya acomiada tres treballadors pels títols falsos

L'empresa ha detectat nou titulacions falses als processos de selecció


El Consell d’Administració d’Emaya ha ratificat l’acomiadament disciplinari de tres treballadors i no renovar el contracte d’un quart per haver comès una falta laboral molt greu que es castiga amb l’acomiadament directe.

L’empresa municipal d’aigua i clavegueram de Palma, Emaya, convoca un concurs oposició aquest passat mes de juny per cobrir 5 places de peó especialista al departament d’Aigües. També obri una borsa de treball d’especialista electricista per pujar de categoria laboral. Un dels requisits indispensables per poder participar als processos de selecció és tenir el certificat de nivell de català A2. Els aspirants lliuraren tota la documentació i comença el seu procés de comprovació. Alguns d’aquests documents aixequen les sospites entre els membres del tribunal avaluador i del departament de recursos humans de l’empresa que els remet a la Direcció General de Política Lingüística perquè els certifiqui. La seva valoració és que 4 títols, un document d’equivalència i un altre d’homologació són falsos.

Quatre d’aquests aspirants ja eren treballadors temporals de l’empresa a la recerca d’una plaça fixa i Emaya tot d’una els obri un expedient sancionador mentre que els altres tres aspirants queden exclosos dels processos de selecció. La investigació que posa en marxa l’empresa municipal determina que un altre treballador, membre del comitè d’empresa i del tribunal examinador de l’oposició que també és afiliat a MÉS podria haver facilitat preguntes d’examen als aspirants. A més, una sèrie de missatges intercanviats amb un dels aspirants podrien demostrar que el representant sindical de CCOO sabia que els certificats de català que presentaren eren falsos i no va informar-ne Emaya. L’empresa l’acusa d’una falta laboral molt greu. En el decurs de la investigació, s’han descobert dues certificacions més falsificades. En total són 8 de català i un certificat d’FP falsos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició