X

EMAYA fomenta l’ús de l’aigua de l’aixeta per al consum humà

L'empresa municipal afirma que s'analitza cada dia i que compleix amb els paràmetres sanitaris

17/05/2018

EMAYA fomenta l’ús de l’aigua de l’aixeta per al consum humà

Redacció

Tot i que els ciutadans afirmin que no beuen aigua de l’aixeta de Palma, segons EMAYA és perfectament potable. L’abastiment que rep Ciutat ve directament del embassaments, les fonts o els aqüífers depenent de l’època de l’any. S’analitza cada dia i és tractada perquè compleixi tots els paràmetres sanitaris. Per aquest motiu, EMAYA vol fomentar l’ús de l’aigua de l’aixeta per al consum humà. Directament o amb aparells d’osmosi o filtres, tot i que alguns la malbaratin.

Beure aigua de l’aixeta farà que es generi menys residus al no comprar ni botelles ni barrals. Ajudarà a estalviar, ja que l’aigua de l’aixeta és més barata que l’embotellada i és més saludable. Segons un estudi de l’Institut d’Investigació Biosanitària de Granada, el plàstic de les botelles conté substàncies químiques que es desprenen i passen a l’aigua que després s’ingereix i afecten al cos. També contenen contaminants hormonals.

També des d’EMAYA s’han mostrat satisfets per assolir un nou rècord en la recollida selectiva. En només un any ha augmentat fins al 23% enfora encara del que marca Europa pel 2020 que haurà de ser del 50%. Coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge s’ha anunciat que aquesta tardor s’ampliaran els contenidors de matèria orgànica a totes les barriades de Palma.

17/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris