societat

Emaya instal·la una segona font d’aigua potable filtrada al carrer Sant Miquel

La primera font d'aquest tipus es va instal·lar el juliol passat a la plaça del Mercat, fruit de la col·laboració amb l'ONG Cleanwave

Font d'aigua filtrada de la Plaça del Mercat (Palma)


Emaya ha instal·lat al carrer Sant Miquel la segona font d’aigua potable filtrada de Palma, per poder recarregar cantimplores i ampolles, després de la de la plaça del Mercat, en una iniciativa que busca promoure el consum d’aigua de l’aixeta i reduir l’ús de plàstic.

La instal·lació s’ha fet coincidir amb la celebració de la Cimera pel clima COP25 a Madrid, ha informat l’Ajuntament de Palma en un comunicat. La font també té un sistema per beure encara que no es disposi de recipient i, la novetat d’aquesta font, és que a més incorpora una altra sortida per poder donar aigua als cans.

La primera font d’aquest tipus es va instal·lar el juliol passat a la plaça del Mercat, fruit de la col·laboració amb l’ONG Cleanwave. La setmana vinent es col·locarà una altra font de les mateixes característiques a la zona del Portitxol i més endavant se’n posaran més en altres punts de la ciutat.

Emaya ha recordat que l’aigua de Palma és potable, té totes les garanties sanitàries per al consum humà, es controla i analitza de forma continuada. Cada vegada són més les persones que la consumeixen, tant sigui de manera directa de l’aixeta com després de tractaments domèstics de filtrat que milloren el sabor, com el que té aquesta font.

Cada vegada que s’utilitzi una ampolla reutilitzable o cantimplora per omplir-la d’aigua, s’evitarà el consum d’ampolles de plàstic d’un sol ús.

Es calcula que actualment a Balears, cada habitant consumeix 175 litres d’aigua envasada a l’any, la qual cosa equival a unes 117 ampolles de 1,5 litres. Aquestes dades suposen una despesa de 61 € anuals per persona i la generació de 5 quilos de residus de plàstic, que per al conjunt de Palma són unes 2.000 tones de residus de plàstic anuals.

La font d’aigua potable filtrada de la plaça del Mercat va proporcionar només en les seves primeres cinc setmanes en funcionament 6.500 litres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Hotel Aguamarina tanca 30 dies després d’obrir les portes per manca de clients

Els darrers turistes britànics van ser repatriats dimarts passats en un vol xàrter

Els hospitals públics de les Illes comencen a obrir unitats Covid-19 davant el possible increment d’ingressos

En aquests moments, hi ha 10 persones a l'UCI i ja s'han contagiat 19 facultatius sanitaris en només dues setmanes....