X

En català i en castellà: els enunciats dels exàmens de la PBAU es redactaran enguany en ambdós idiomes

El TSJIB ha admès a tràmit el recurs presentat per l'entitat PLIS Educación, que volia evitar que els alumnes haguessin de demanar l'examen en castellà expressament

02/06/2023

En català i en castellà: els enunciats dels exàmens de la PBAU es redactaran enguany en ambdós idiomes

Imatge d'arxiu.

Redacció

La comissió organitzadora de la prova de batxillerat d’accés a la Universitat, formada per representants de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i de la Universitat de les Illes Balears, ha decidit facilitar l’enunciat dels exàmens en català i castellà, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears admetés a tràmit el recurs presentat per l’entitat ‘PLIS Educación, por favor’ contra el sistema utilitzat fins ara. D’aquesta manera, se cerca garantir que els estudiants puguin fer les proves sense variacions organitzatives que puguin afectar el seu rendiment.

Les proves d’accés a la Universitat es duran a terme a les Balears els pròxims dies 6, 7 i 8 de juny. Fins ara, la comissió organitzadora disposava d’una versió en castellà dels enunciats de cada examen, que només es lliurava als alumnes que ho demanaven. Independentment de l’idioma dels enunciats, els estudiants que es presenten poden contestar en castellà o català en les matèries que no són de l’àmbit lingüístic.

Societat Civil Balear, que ha prestat l’assessoria jurídica a PLIS, per mitjà dels oficis del lletrat Jorge Garrido Laguna, també s’ha mostrat satisfeta. Així i tot, ha afegit: “Lamentam que encara calgui barallar sempre en els tribunals els drets més elementals, en comptes d’obtenir-los de manera generosa, sense gastar diners ni temps”.

Prova de Selectivitat única

Per la seva part, Escola de Tots, que agrupa PLIS i Societat Civil, ha tornat a exigir als màxims responsables del Govern central que garanteixin una prova de selectivitat única a tota Espanya, amb continguts i criteris de correcció unificats i assegurant enunciats bilingües en totes les comunitats autònomes amb doble llengua oficial.

Notícies relacionades >

02/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris