societat

Menorca comença la desescalada amb l’obertura d’interiors de bars fins a les 17 hores

Es manté el toc de queda de 22 hores a 6 hores. Les reunions es limiten a dos nuclis de convivència


A partir de dimarts dia 2 de març, Menorca començarà a flexibilitzar algunes de les restriccions de la restauració a causa de la millora epidemiològica de l’illa. Per començar, es podran reobrir els interiors de bars i restaurants al 30% amb ventilació, amb un màxim de quatre persones per taula. El consum en barra continuarà prohibit. I l’horari de tancament haurà de ser a les 17 hores. Els exteriors podran obrir-se al 75%, amb un màxim 6 persones per taula de dos nuclis de convivència, 1,5 metres de distància entre cadires, prohibit dividir grups en diferents taules, servei d’assegut i tancament a les 22h excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, que es tancarà a les 18 hores.

També es manté el toc de queda de 22 hores a 6 hores. Les reunions es limiten a dos nuclis de convivència i màxim de 6 persones en interiors i exteriors.

L’activitat física a l’aire lliure passa d’un màxim de 6 persones a grups de 10. Igual que els centres infantils i casals juvenils, però limitant-ne la capacitat al 50%.

Els parcs infantils i platges estaran oberts fins a les 21 hores.

A les residències de gent gran ja es permetran, sense limitació, les visites als usuaris. I els clubs de gent gran també es reobren, encara que amb la meitat de la cabuda i per grups de fins a 6 persones.

Els centres de culte augmenten la capacitat permesa del 30 al 50%, però no hi ha canvis pel que fa als teatres, que només podran omplir una de cada dues localitats. Igual que les classes a les acadèmies privades. D’aquesta manera, Menorca passa del nivell 4 a un nivell 2 adaptat, diferenciat de les altres illes.

L’objectiu és començar la desescalada amb vista a la temporada i per no endurir més el dia a dia de la població. Mallorca i Formentera passaran al nivell 3. Eivissa seguirà en el nivell 4.

Totes les mesures entraran en vigor ja aquest dissabte, menys les referents als bars i restaurants, que hauran d’esperar a dimarts, una vegada que haurà passat el pont de dia primer de març.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La difícil guerra europea de les vacunes

L'estratègia de vacunació està pendent de decisions clau a Espanya i Europa. En un moment en el qual les comunitats autònomes alerten de la falta de vacunes, serà clau el...

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història