X

En marxa la primera planta de Mallorca per compostar, amb cucs, residus orgànics vegetals

Aquest sistema permet aprofitar com a fertilitzant natural les restes vegetals d'una gran explotació hortofrutícola

17/05/2023

En marxa la primera planta de Mallorca per compostar, amb cucs, residus orgànics vegetals

Margalida Riera

Agromallorca produeix més de 4.000 tones de fruita i hortalissa per al mercat balear. I per fertilitzar la terra necessita prop de 1000 metres cúbics d’adob anuals, que importen de la Península. Ara, l’empresa ha posat en marxa l‘única planta de vermicompostatge de les Balears, amb 141.738 euros procedents de l’Impost de Turisme Sostenible.

Es tracta d’aprofitar el producte no apte per comercialitzar, i les restes vegetals, per fer adob de qualitat al costat del centre de producció. Per al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, aquest projecte exemplifica a la perfecció l’economia circular.

L’enginyer d’Agromallorca, Jaume Pou, explica que de compost ja se’n fa a altres indrets, però que la diferència ve de la feina que fan 200.000 cucs. Tapat, i sense males olors, l’animal s’alimenta de les restes i produeix el fertilitzant “de molt alta qualitat”, diu Pou. fins ara, l’havien dedur de fora.

Agromallorca, que abasteix un gran comercialitzador i gestiona un grapat de finques, vol ampliar el vermicompostatge a altres centres de producció.

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris