X

En marxa un estudi per conèixer l’ús de les pantalles en menors de sis anys

La recerca de dades es fa a través d'una enquesta voluntària i anònima que ja han resport 8.000 persones

23/06/2024

En marxa un estudi per conèixer l’ús de les pantalles en menors de sis anys

El Consell Escolar de l’Estat defensa que la regulació de l’ús de pantalles i, en especial, de telèfons mòbils en els centres, ha d’estar detallat en el projecte curricular i diferenciat per etapes. Exposa que durant les etapes d’Infantil i Primària aquests estan prohibits i que en les etapes superiors queda obert a debat entre la comunitat educativa. Relacionat amb l’anterior, un estudi de la Universitat de les Illes Balears està recollint informació sobre l’ús de pantalles en menors de sis anys entre les famílies. La recerca de dades es fa a través d’una enquesta voluntària i anònima, que s’ha difós a través dels centres escolars, també en l’àmbit sanitari i social, per arribar a una població variada, perquè suposi una mostra representativa. Tenim constància que ja l’han respost més de 8.000 persones.

Si hi estau interessats, podeu participar-hi clicant l’enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1Sd08pu0NC-G05CUjy_K_psNzb_7j-SaVt8qYqcS4GPrRdQ/viewform

L’objectiu de les enquestes és fer una radiografia d’aquest segment de població per analitzar quina relació tenen aquests infants amb la tecnologia. Parlam de mòbils, televisors, tauletes, videojocs, etc.; pantalles que ocupen un gran espai en l’entorn dels menors, que interactuen de forma directa o indirecta, amb o sense la supervisió d’un adult responsable. El professor de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació a la UIB, Tomeu Mut, explica que ara estan en una fase quantitativa per conèixer la situació actual i la segona fase serà analitzar amb aquestes dades, què s’amaga darrere l’ús de les pantalles.

L’evidència no es pot negar, ha augmentat la freqüència d’ús en totes les edats i etapes de desenvolupament, però els investigadors volen discernir entre dos conceptes: l’ús i l’abús. Segons Mut, s’ha de diferenciar si es produeix un abús d’aquestes pantalles a certes edats. Saber identificar-ho és essencial, perquè altres estudis demostren que l’abús de pantalles poden comportar alguns riscs. No debades, el Consell Escolar defensa que s’ha de promoure la socialització per anar reemplaçant, així, part del temps dedicat al telèfon mòbil i a les pantalles per experiències del món real.

23/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT