X

En perill 52 famílies afectades per un frau en els seus contractes de lloguer en un edifici de la Sareb

El banc dolent oferirà alternatives als inquilins mentre que l'Ajuntament intenta mediar perquè no hi hagi cap desnonament

07/06/2024

En perill 52 famílies afectades per un frau en els seus contractes de lloguer en un edifici de la Sareb

Una trama de corrupció empresarial deixa indefensos els habitants d’un bloc de pisos del centre de Maó propietat de la Sareb. Una sentència judicial acredita que la promotora de l’edifici, amb seu a Es Castell, va interposar una tercera empresa quan va fer fallida per desviar diners i eludir, així, les seves obligacions legals de pagament.

Com a conseqüència, cap dels 52 contractes de lloguer son legals, ja que no estan inscrits al Registre de la Propietat. El jutge reconeix la bona fe dels inquilins, que en molts casos, desconeixen la irregularitat dels contractes que estaven signant. L’edifici ha passat ja a mans de la Sareb -el va comprar fa uns mesos per 10 milions d’euros- i, assegura, està estudiant quins dels vesins es podran quedar a l’edifici i quins no. Als que no, se’ls oferirà un dret de compra preferent. Una situació, però, que ha generat molta preocupació entre els vesins.

El que ja ha fet la Sareb és enviar un burofax als llogaters reclamant que s’informi, en un termini màxim de 10 dies, de si hi ha cap cas de vulnerabilitat. En cas que puguin acreditar-ho, se’ls oferirà un lloguer social.

Els serveis socials de l’Ajuntament de Maó, asseguren, que hi estan damunt d’aquest cas i que faran tot el que sigui possible per evitar que cap vesí hagi d’abandonar l’edifici.

07/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT