X

En quins valors borsaris inverteixen els balears?

El grup broker XTB ha analitzat el perfil de l'inversor balear: majoritàriament home, de 38 anys, i atret per les accions i els fons cotitzats

11/05/2023

En quins valors borsaris inverteixen els balears?

Redacció

De les cinc accions més negociades pels inversors balears, quatre són d’entitats bancàries. El sector financer és, de fet, el més beneficiat per la pujada de tipus. Però també hi ha un gran interès per les farmacèutiques. Un sector més defensiu, ens diuen els professionals, en moments de crisi.  Les preferides per l’inversor illenc són Grifols i Rovi, dos tipus de valors que, en canvi, no entren a les quinieles dels inversors de la resta d’Espanya.  “Ens dona a entendre la preocupació que hi ha davant la possibilitat d’una recessió o una desacceleració. Els clients volen cobrir una part de la seva cartera amb sectors més defensius”, segons ha assegurat l’analista del grup XTB, Manuel Pinto.

La conjuntura econòmica actual, amb una inflació a l’alça, es té en compte a l’hora d’invertir. Però això no frena l’inversor illenc. De fet, ens diuen, inverteix de cada vegada més per combatre una possible pèrdua de poder adquisitiu. Però per invertir, defensa el Grup XTB, és necessari tenir una certa formació financera que et capaciti per fer-ho amb garanties. “S’ha de tenir una gestió del risc. Hem de fugir dels gurús econòmics que ens parlen de mils i de milions de beneficis de manera senzilla. És tot el contrari, s’ha de practicar, ens hem d’educar i conèixer els riscos”, ha dit Pinto.

El capital mitjà per inversió és de 1.500 euros, un mica per davall de la dada nacional. I així com l’inversor de la resta d’Espanya es decanta, majoritàriament, per valors nacionals a l’hora d’invertir, entre els deu més demandats a les Illes s’hi colen dos noms estrangers: el del gegant xinès del comerç electrònic Alibaba i la marca de luxe Louis Vuitton.

11/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris