societat

“En temps de pandèmia és més important aprofundir en la resiliència que aportar molts continguts”

El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi a IB3 Ràdio del retorn a les aules

/EFE


El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi del retorn a les aules en temps de pandèmia. Arnáiz, tot un referent en la matèria, demana “serenitat als mestres per transmetre tranquil·litat als més petits”. També reflexiona sobre el paper que ha tengut la conselleria d’Educació i assegura que “li ha mancat previsió i lideratge pedagògic” davant aquest temps incert de pandèmia.

En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, Vicenç Arnaiz ha restat importància al fet que, en alguns centres, aquest curs els alumnes d’infantil i primària no disposin de professors especialistes en anglès o educació física perquè aquests hauran fer de tutors. El pedagog afirma que, “en aquest temps de pandèmia, és més important aprofundir en la resiliència i protegir els infants, que disposar de molts professors que aportin molts de continguts”.

Necessitat de menjador

Arnáiz, en canvi, afirma amb contundència que els alumnes han de tenir menjador i escola matinera: “hi ha molts infants, cada vegada més, que no mengen, o mengen en molt males condicions. La discussió o la reflexió no ha de ser si hi ha d’haver menjador, sinó com ha de ser el menjador perquè s’ha de garantir l’alimentació als infants”.

Per tot això, Arnáiz demana “més inversió en educació per evitar que la Covid-19 origini un fracàs escolar irreparable”. El pedagog també ha volgut llançar un missatge esperançador: “el fet que ens enfrontem a un curs escolar complicat no significa una pèrdua de qualitat”. “No es pot esperar que l’escola eduqui per un món sense problemes, sinó que educa per fer front a la realitat i la realitat, a vegades, és molt adversa”, detalla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella triplica el dispositiu de seguretat per les festes de Sant Joan

Tot i que no hi haurà celebració oficial, es preveu l'arribada de 12.000 passetgers entre els dies 23 i 24...

El matemàtic i exrector de la UIB, Llorenç Huguet, serà Fill Il·lustre de Ferreries

Es va doctorar en Informàtica per la UAB, mentre aconseguia la llicenciatura de Ciències Aplicades a la Informàtica i Gestió...

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

S'amplia la cabuda per taula a les terrasses de bars i restaurants fins a les 12 persones i es reobren...

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L'entitat considera "de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d'autodeterminació de les persones trans...