societat

“En temps de pandèmia és més important aprofundir en la resiliència que aportar molts continguts”

El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi a IB3 Ràdio del retorn a les aules

/EFE


El pedagog Vicenç Arnaiz fa una anàlisi del retorn a les aules en temps de pandèmia. Arnáiz, tot un referent en la matèria, demana “serenitat als mestres per transmetre tranquil·litat als més petits”. També reflexiona sobre el paper que ha tengut la conselleria d’Educació i assegura que “li ha mancat previsió i lideratge pedagògic” davant aquest temps incert de pandèmia.

En declaracions als micròfons d’IB3 Ràdio, Vicenç Arnaiz ha restat importància al fet que, en alguns centres, aquest curs els alumnes d’infantil i primària no disposin de professors especialistes en anglès o educació física perquè aquests hauran fer de tutors. El pedagog afirma que, “en aquest temps de pandèmia, és més important aprofundir en la resiliència i protegir els infants, que disposar de molts professors que aportin molts de continguts”.

Necessitat de menjador

Arnáiz, en canvi, afirma amb contundència que els alumnes han de tenir menjador i escola matinera: “hi ha molts infants, cada vegada més, que no mengen, o mengen en molt males condicions. La discussió o la reflexió no ha de ser si hi ha d’haver menjador, sinó com ha de ser el menjador perquè s’ha de garantir l’alimentació als infants”.

Per tot això, Arnáiz demana “més inversió en educació per evitar que la Covid-19 origini un fracàs escolar irreparable”. El pedagog també ha volgut llançar un missatge esperançador: “el fet que ens enfrontem a un curs escolar complicat no significa una pèrdua de qualitat”. “No es pot esperar que l’escola eduqui per un món sense problemes, sinó que educa per fer front a la realitat i la realitat, a vegades, és molt adversa”, detalla.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

EMT i treballadors es reuniran avui per negociar la desconvocatòria de la vaga

L'empresa va estudiar ahir la proposta d'acord que li ha fet arribar el comitè de vaga

Les platges de Manacor acaben l’estiu amb més arena

Quatre joves contractats per l'Ajuntament han fet netes les platges manualment cada dia

Tres detinguts a Esporles per un presumpte delicte de drogues

Han a trobat 16 plantes de marihuana, 3 quilos de cabdells secs i cànnabis en forma de pol·len

Nova agressió a un sanitari anit passada a Palma

El treballador sanitari ja ha interposat una denúncia contra el seu atacant