X

Enaire adopta mesures per minimitzar els efectes de la vaga de controladors aeris a França

El gestor nacional de navegació aèria espanyol preveu "un gran volum de rutes no estàndard, que afectaran el trànsit aeri de tot Europa"

15/09/2022

Enaire adopta mesures per minimitzar els efectes de la vaga de controladors aeris a França

Enaire, el gestor nacional de navegació aèria espanyol, ha adoptat una sèrie de mesures per minimitzar l’afecció en els vols per la vaga de control aeri convocada per aquest divendres a França. Segons han indicat, amb l’Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria (Eurocontrol), s’han coordinat una sèrie de mesures, en fase pretàctica, per part dels centres de control d’Enaire, amb la finalitat de reduir els efectes de la vaga entre les 06.00 hores de divendres i les 06.00 hores de dissabte.

Entre altres mesures, a la regió centre i nord es deshabilita la regla que restringeix rutes per a sobrevols amb destinació al Regne Unit, per oferir més opcions a les companyies aèries. D’aquesta manera, es reencaminen trànsits cap al Regne Unit per vorejar el nord de França. Enaire també ha dit que es podrien establir regulacions en el sector Santiago, les quals es duran a terme “segons la demanda de trànsit”.

Per evitar les demores provocades per les regulacions de Marsella, els trànsits amb origen o destinació a Barcelona o Palma optaran per planificar la via d’espai aeri d’Alger. Així mateix, en el cas de les regions de l’est i Balears d’Enaire, s’han coordinat també nombroses actuacions tècniques entre totes dues regions. Es deshabilita, de fet, la restricció que obliga els enlairaments de Menorca a volar obligatòriament per l’espai de Marsella, perquè puguin sobrevolar l’espai de Barcelona i Bordeus.

Enaire preveu durant la jornada de vaga “un gran volum de rutes no estàndard, que evitaran territori francès i afectaran el trànsit aeri de tot Europa“.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris