societat

Encarnació Frau: “No me deixaven participar, vaig intervenir un pic o dos en tota la legislatura”

Una de les tres primeres diputades del Parlament assegura que al PSOE els seus companys eren "feministes de capa, però no d'acció"

Encarnaci%C3%B3+Frau%3A+%26%238220%3BNo+me+deixaven+participar%2C+vaig+intervenir+un+pic+o+dos+en+tota+la+legislatura%26%238221%3B

Maria Encarnació Frau Bernat va ser una de les tres primeres dones que va ocupar un escó al Parlament balear. Va ser l’any 1983 en representació del PSIB, un moment en què ella assegura que “els partits polítics no els importava que hi hagués dones”. I remarca que va tenir un paper secundari durant aquells quatre anys: “No me deixaven participar, vaig intervenir un pic o dos en tota la legislatura”.
Frau recorda com la seva inclusió a les llistes electorals va ser fruït de l’amistat: “Quan es va fer el primer Parlament, no crec que cap partit pensàs en cap dona. El que passa és que al meu vaig insistir a Félix Pons i Toni Ramis. Com que érem molt amics, me van dir que sí, que podia presentar-me a la llista”.
L’exdiputada assegura que “al PSOE sempre han dit que eren feministes, però ho eren de capa, no d’acció”. Per això, la van adscriure a la Comissió de Sanitat del Parlament, tot i que ella no tenia coneixements d’aquella matèria.
“En aquests moments estic encantada que el feminisme estigui on està. Supòs que encara haurem de lluitar més, però hem aconseguit molt”, conclou la socialista.
En la mateixa legislatura, que va transcórrer de 1983 a 1987, també hi hagué dues diputades més. Una va ser Catalina Enseñat, per Aliança Popular, i l’altra, Maria Antònia Munar, per Unió Mallorquina, que actualment és a la presó. En declaracions telefòniques a IB3 Notícies, Enseñat, que ja està retirada de la política, va explicar que “és una etapa que queda molt enfora” i que ja no vol rememorar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional, per al transport...

Detingut un dels manifestants que el passat dia 12 va rompre un vidre del Parlament

Delegació del Goven el sancionarà amb 30.000 euros per posar en perill la seguretat ciutadana

L’Aeroport d’Eivissa torna a presentar una imatge similar als inicis de la pandèmia

Grups de guàrdies civils vigilen que ningú surti d'Eivissa sense causa degudament justificada

Els tests massius a Sant Antoni detecten 69 positius d’entre 5.443 proves fetes

Dijous, 28 de gener, el dispositiu de filtratge començarà al poliesportiu Municipal de Santa Eulària.