societat

Energy Control detecta dues noves drogues desconegudes a Mallorca malgrat la pandèmia

S'ha aixecat una alerta per la detecció d'unes substàncies d'efectes desconeguts


Amb el tancament de discotèques i locals de nit, organitzacions com Energy Control, que es dedica a minimitzar els riscos del consum d’estupefaents, han vist com el volum d’analítiques que fan ha baixat de manera notable. Encara es poden fer aquestes anàlisis, però de manera presencial i amb cita prèvia. Alerten que això suposa un perill perquè la gent continua consumint i adverteixen que han detectat a Balears el consum de dues substàncies potencialment perilloses i desconegudes.

Abans de la pandèmia era habitual trobar a l’interior de concerts multitudinaris i festivals de música, una paradeta d’energy control. Voluntaris de l’organització orientaven i analitzaven substàncies en zones d’oci nocturn per tractar, en la mesura del possible, minimitzar els riscs del seu consum. Aquesta només és una part de la seva feina, però era la més visible; i el tancament de l’oci nocturn l’ha fet desaparèixer.

Continua sent possible als seus locals. A Mallorca, es troba devora el mercat de Pere Garau. Per accedir-hi, els usuaris han de concertar cita prèvia. Un fet que ha reduït, i molt, les consultes. Tot i així, durant els darrers mesos, s’ha aixecat una alerta per la detecció d’una substància d’efectes desconeguts, i pròximament en publicaran una segona per la droga coneguda com a “tucibi”.

Només l’anàlisi de les substàncies i els testimonis dels que l’han consumit permetran conèixer millor els riscs del consum d’aquestes drogues.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els treballadors d’El Carme lliuren 1700 signatures contra el seu traslat a l’hospital General

Gómez afirma que a la nova ubicació es podran fer proves de radiologia

Absolt un home acusat de pagar un mòbil amb bitllets falsos

Inicialment, la Fiscalia li demanava 10 anys de presó

Sa Pobla manté les restriccions actuals, tot i l’augment de casos de coronavirus

Les autoritats sanitàries estan pendents de l'evolució dels casos per decidir si s'endureixen les restriccions

La crisi de la Covid-19 duplica la pobresa extrema a les Illes

Segons un estudi de la UIB sobre l'impacte social de la COVID-19, es calcula que són més de 33.000 les...