cultura

Enfrontant problemes i prejudicis amb l’art de Mireia Sallarès

L'artista catalana inaugura una exposició al Casal Solleric el 18 de febrer


Més de vint anys de projectes multidisciplinaris, travessats per les vides viscudes i arrelats als contextos on s’han realitzat. Així neix l’exposició ‘Els nostres problemes’, de l’artista catalana Mireia Sallarès. “L’exposició l’he plantejada a partir d’una sèrie de problemes, tot i que aquí estan tractats en positiu, de manera activa” explica Sallarès.

Però, quins són aquests problemes? Entre d’altres, reflexions i experiències entorn de “la responsaibilitat, el plaer i els orgasmes femenins, l’amor romàntic i l’identitari, la veritat, la migració, el treball i la raça”, enumera l’artista catalana. I preguntes que es generen a partir de projectes que ha desenvolupat durant els darrers vint anys. I que estan vinculats a la idea del pensament situat. “No són idees volades, són realitats travessades per la vida viscuda”, afegeix Sallarès.

“Els nostres problemes” retorna al present cinc projectes que varen néixer com a investigacions monogràfiques i els posa en el centre. S’hi poden trobar des de pel·lícules, textos i llibres, àudios, fotografies, objectes… Tot, en un entorn instal·latiu creat a la Planta Noble del Casal Solleric. “El públic es trobarà amb moltes sorpreses, es confrontarà amb els seus propis prejudicis. El problema no és tenir-los, és mantenir-los”, emfatitza Mireia Sallarès. Podeu plantejar-vos totes aquestes qüestions a partir del dijous, 18 de febrer, al Casal Solleric de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Claustre del Carme de Maó acull una exposició sobre els descobriments de les dones en química

"L'art de la Taula Periòdica. Les dones i els seus elements" recull 32 obres d'artistes de les Illes

La sisena edició del Festival de Cinema de Menorca se celebrarà al juliol amb voluntat de presencialitat

Sempre que les restriccions ho permetin, les jornades professionals també se celebraran de forma semipresencial

Tornen els concerts de la Capella Mallorquina

Aquest dijous s'han pogut retrobar amb el seu públic amb un concert benèfic i un repertori molt festiu de recorregut internacional

Alanaire debuta amb un EP de 3 cançons i padrins de luxe

La banda mallorquina de pop s'estrena amb cançons produïdes per Dominic Massó i mesclades per Joan Miquel Oliver