economia

Enquestes i visites guiades pel procés participatiu de les galeries de la Plaça Major

L'Ajuntament de Palma ha donat a conèixer com serà el procés. Comerciants i veïnats en lamenten la tardança


L’Ajuntament de Palma començarà el pròxim divendres el procés participatiu sobre el futur de les galeries de la Plaça Major. Serà amb una enquesta per conèixer-ne l’opinió de la gent. Veïnats i comerciants lamenten la tardança de tot el procés.

El procés participatiu té com a un dels objectius donar a conèixer l’espai. Segons Cort, fa anys que els palmesans no senten les galeries de la Plaça Major com a seves per la turistificació del centre de Ciutat. Per això, el 24, 25 i 26 de novembre s’hi faran visites en grup i també el 26, tallers infantils. L’objectiu és arribar a tots els ciutadans que no necessàriament formen part d’entitats o associacions.

Després, el mes de desembre es faran taules sectorials amb diversos col·lectius com veïnats i comerciants. El resultat servirà de punt de partida per fer, a principis del 2021, el concurs arquitectònic d’idees.

Els comerciants consideren que tot això són passes per eternitzar l’abandonament de les galeries. Toni Fuster, president de PIMECO, demana que Cort posi “fil a l’agulla” i que prengui decisions al respecte de manera més ràpida. Andreu Isern, representant de l’associació de comerciants de la zona, denuncia que ja fa cinc anys que va advertir al consistori que s’acabaria la concessió dels locals i que s’hi havia de fer alguna cosa.

Per setembre del 2019, l’Ajuntament va recuperar la concessió de la majoria de locals, que són de titularitat municipal. I de moment, no els ha donat cap ús. Pel que fa als representants veïnals, ara que coneixen els detalls del procés participatiu, consideren que podria servir per a dirigir-ne el resultat cap a allò que vulgui Cort. “La ciutat ja està prou representada per la federació”, diu Joan Fortesa, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma.

Els usos que tendran les galeries ja estan establerts. Hi haurà “espai per a tendes, per a entitats socials, i per emprenedoria, que tan necessària serà pels propers anys”, explica Alberto Jarabo, regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior. Ara falta perfilar-ne els detalls i percentatges.

Algunes propostes queden, de moment, descartades, com la d’ARCA, de fer un museu de la ciutat rehabilitant els espais de l’antic túnel del tren i la costa del teatre. De moment, Cort només preveu la reforma de les pròpies galeries abans de fer projectes més ambiciosos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Fòrum de la Societat Civil reclama l’elaboració d’un pla rector de transició de model econòmic

Demanen també la creació d'una oficina de planificació estratègica

L’Associació Moda Mallorca critica que l’IB-Salut continuï comprant material sanitari a països com la Xina

Tot i ajustar els preus i millorar la qualitat, diuen, encara no han pogut vendre els seus productes a l'administració

El projecte del nou edifici de Mercat Nou de Vila continua bloquejat

La reforma es va començar a plantejar fa més de 20 anys i implica la construcció d'un nou edifici.

La covid genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...