economia

Enquestes i visites guiades pel procés participatiu de les galeries de la Plaça Major

L'Ajuntament de Palma ha donat a conèixer com serà el procés. Comerciants i veïnats en lamenten la tardança


L’Ajuntament de Palma començarà el pròxim divendres el procés participatiu sobre el futur de les galeries de la Plaça Major. Serà amb una enquesta per conèixer-ne l’opinió de la gent. Veïnats i comerciants lamenten la tardança de tot el procés.

El procés participatiu té com a un dels objectius donar a conèixer l’espai. Segons Cort, fa anys que els palmesans no senten les galeries de la Plaça Major com a seves per la turistificació del centre de Ciutat. Per això, el 24, 25 i 26 de novembre s’hi faran visites en grup i també el 26, tallers infantils. L’objectiu és arribar a tots els ciutadans que no necessàriament formen part d’entitats o associacions.

Després, el mes de desembre es faran taules sectorials amb diversos col·lectius com veïnats i comerciants. El resultat servirà de punt de partida per fer, a principis del 2021, el concurs arquitectònic d’idees.

Els comerciants consideren que tot això són passes per eternitzar l’abandonament de les galeries. Toni Fuster, president de PIMECO, demana que Cort posi “fil a l’agulla” i que prengui decisions al respecte de manera més ràpida. Andreu Isern, representant de l’associació de comerciants de la zona, denuncia que ja fa cinc anys que va advertir al consistori que s’acabaria la concessió dels locals i que s’hi havia de fer alguna cosa.

Per setembre del 2019, l’Ajuntament va recuperar la concessió de la majoria de locals, que són de titularitat municipal. I de moment, no els ha donat cap ús. Pel que fa als representants veïnals, ara que coneixen els detalls del procés participatiu, consideren que podria servir per a dirigir-ne el resultat cap a allò que vulgui Cort. “La ciutat ja està prou representada per la federació”, diu Joan Fortesa, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma.

Els usos que tendran les galeries ja estan establerts. Hi haurà “espai per a tendes, per a entitats socials, i per emprenedoria, que tan necessària serà pels propers anys”, explica Alberto Jarabo, regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior. Ara falta perfilar-ne els detalls i percentatges.

Algunes propostes queden, de moment, descartades, com la d’ARCA, de fer un museu de la ciutat rehabilitant els espais de l’antic túnel del tren i la costa del teatre. De moment, Cort només preveu la reforma de les pròpies galeries abans de fer projectes més ambiciosos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Mercedes Echegaray, portaveu dels repartidors: “La llei Rider té més perjudicis que beneficis”

Deliveroo, una de les tres empreses de repartiment a domicili a les Balears, ja no opera des d'aquest dilluns

El barri de Pere Garau, la nova temptació de danesos, suecs i alemanys

Els estrangers comencen a comprar-hi pisos i les immobiliàries pronostiquen pujades de preu de fins al 30%. "No sabem per...

Els treballadors de bars i restaurants no tendran l’obligació de tenir el passaport Covid

Dilluns, el Govern de les Illes Balears l' aprovarà per entrar a determinats establiments i executar algunes activitats, petició que...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...