Enric Mas i Albert Torres superen sense problemes la segona etapa del Tour

El ciclista artanenc, cap de files del Movistar, queda a 57 segons del nou líder, Won Van Aert

02/07/2022

El neerlandès Fabio Jakobsen (Quick Step Alpha Vinyl) va ser més ràpid que el vent i que tots els seus rivals i es va adjudicar l’esprint de la segona etapa del Tour disputada entre Roskilde i Nyborg, de 202,2 km, en què el belga Wout Van Aert (Jumbo Visma), segon a meta, es va enfundar amb la bonificació el jersei groc de líder.

Enric Mas salva la jornada sense conseqüències. L’artanec creua la meta amb el grup gran, amb el mateix temps que el guanyador de l’etapa. D’aquesta manera queda a 57 segons del líder i a la posició 67 a la classificació general. Per part seva, Albert Torres ha arribat també amb el grup gran però, anecdòticament, per davant de Mas. El menorquí ha acabat a la posició 72 i el mallorquí a la 110.

El pronòstic apuntava a dia d’esprintadors o daltabaix pels efectes del vent en tot el recorregut. Fabio Jakobsen (Gorinchem, 25 anys), debutant al Tour, va arribar i va besar la victòria. Va besar la glòria després d’un disputat esprint entre els corredors que es van salvar de diverses muntoneres, entre els quals va resultar atrapat, sense cap conseqüència, l’eslovè Tadej Pogacar. Jakobsen, que va firmar el segon trofeu consecutiu per al Quick Step i el número 50 de la formació belga en la història del Tour, es va colar als últims metres per davant de Van Aert, dolgut per quedar-se de nou amb la mel als llavis, però alleujat amb el mallot de líder. La tercera plaça se la va emportar un dels ídols locals, el danès Mads Pedersen (Trek), que no va poder ser profeta a la seva terra. Els 6 segons de bonificació que va pescar Van Aert li van permetre superar a la general el seu compatriota Yves Lampaert, que es va arremangar al final per fer de llançador per a Jakobsen. L’humil granger belga va ser rei per un dia, però que li treguin el ballat i gaudit. Ara és a 1 segon de la peça que va perdre. I tercer i líder real del Tour, Tadej Pogacar, a 8.