X

“Ens hem de replantejar com duim els nins a les escoles”

FAPA i Vianants Mallorca demanen mesures reals per millorar la mobilitat davant la Setmana Europea de la Mobilitat

13/09/2023

“Ens hem de replantejar com duim els nins a les escoles”

Mercè Valero

“La gent diu que no sap què és la Setmana de la Mobilitat, es fan coses per aparentar”. És l’opinió de Sonia Jichi, portaveu de l’associació Vianants Mallorca, quan falten pocs dies per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou una mobilitat sostenible i que tendrà lloc entre el 15 i el 23 de setembre.

Vianants Mallorca s’ha reunit amb la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes, com fa cada inici de curs, per valorar la situació dels entorns escolars. “La Setmana de la Mobilitat és una excusa per plantejar un problema que tots veim”, diu el director de FAPA, Miquel Àngel Guerrero. “Hi ha aglomeració de cotxes, increment de trànsit, i ens fa pensar que hem de replantejar com duim els nostres nins a les escoles“.

Segons Sonia Jichi, “tenim un caos de trànsit, de renou, de velocitat, de fum…”. Per això, demanen millores i canvis reals. Com per exemple, voreres amples que compleixin la normativa d’accessibilitat, és a dir, que facin com a mínim 1,80. També, semàfors que donin temps per travessar a les persones amb mobilitat reduïda, més passos de vianants i més ombres.

FAPA també demana que la xarxa de carrils bici arribi a la porta de totes les escoles. Guerrero cita el pedagog italià Francesco Tonucci: “Si la ciutat és bona per als infants, serà millor per a tots nosaltres”.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris