X

Entitats civils, educatives i socials rebutgen la lliure elecció de llengua: “L’acord entre el PP i Vox és un despropòsit”

Aposten per posar fre al "retrocés del català a l'escola" i dedicar la inversió prevista als "problemes reals de l'educació balear", i han anunciat una possible ofensiva judicial

06/11/2023

Entitats civils, educatives i socials rebutgen la lliure elecció de llengua: “L’acord entre el PP i Vox és un despropòsit”

Redacció

Aquest dilluns ha estat un dia intens de reunions per a la comunitat educativa de les Balears. De fet, avui horabaixa una quarantena d’entitats civils, educatives i socials s’han reunit a Ca n’Alcover de Palma, durant més de dues hores, per analitzar-ne la situació i prendre decisions, després de l’acord entre el PP i Vox per la lliure elecció de llengua a l’educació.

Una trobada que ha servit per estructurar el que han anomenat Front Comú per la Llengua i per plantejar diferents estratègies per intentar frenar les condicions del dit acord. No hi ha grans manifestacions ni protestes damunt la taula, però sí una possible ofensiva judicial.

De fet, sindicats, representants, famílies, directors i entitats com Joves per la Llengua i l’Obra Cultural Laboral aposten per posar fre al “retrocés del català a l’escola” i dedicar la inversió prevista als “problemes reals de l’educació balear”.

“Els doblers necessaris per dur a terme aquest pla són essencials per a l’ensenyament públic, per a la baixada de ràtios, per a les infraestructures educatives, per a les plantilles… no per posar en marxa aquest despropòsit d’acord a partir del qual el Govern ha preferit fer cas a grups que no representen a la comunitat educativa, ni tampoc el sentiment social i cultural de les Illes”, ha afirmat Catalina Bibiloni, portaveu del Front Comú per la Llengua.

Notícies relacionades >

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris