X

Entitats socials d’Eivissa pronostiquen un hivern difícil, amb un increment de les peticions d’ajuda

Cáritas preveu un augment dels usuaris d'entre un 10 i un 15 %, per la pujada de preus dels productes bàsics d'alimentació, de les tarifes elèctriques i de l'habitatge

27/09/2022

Entitats socials d’Eivissa pronostiquen un hivern difícil, amb un increment de les peticions d’ajuda

A Eivissa, Cáritas ja ha atès enguany un 20 % més d’usuaris que als mateixos mesos del 2019, any prepandèmia. I es prepara per al que és pitjor: un hivern en què, segons les previsions de l’entitat, els usuaris creixeran entre un 10 i un 15%. Per la seva part, a la Creu Roja, aquest 2022 ja han duplicat l’ajuda, respecte del 2019, que ofereixen a les persones amb pocs recursos, i també preveuen que la situació empitjori.

La coordinadora de Creu Roja a Eivissa, Mari Castaño, afirma que han notat, a l’entitat, un increment de peticions d’ajuda de gent més gran de 80 anys, que abans no eren demandants oficials. Això es deu, explica, “al problema d’habitatge que hi ha a l’illa”; molts d’aquests majors s’han vist obligats a acollir familiars a les seves cases i, per aquest motiu, ara són sol·licitants d’ajuda.

D’ençà de la pandèmia, també s’ha experimentat un augment d’usuaris que pateixen patologies relacionades amb la salut mental, fet que complica la tasca d’aquestes entitats.

27/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT