economia

Entitats socials i ecologistes firmen un manifest contra els megacreuers

Reclamen a les administracions que regulin aquest tipus de turisme tant pels seus efectes socials com ambientals

Entitats+socials+i+ecologistes+firmen+un+manifest+contra+els+megacreuers

Diferents entitats socials, veïnals i ecologistes han signat un manifest contra els megacreuers. Consideren necessari que es reguli aquest tipus de turisme i proposen mesures per minimitzar els efectes d’aquesta classe d’embarcacions. Entre d’altres, limitar l’arribada d’aquests grans creuers i mesures que en redueixin l’impacte ambiental. Critiquen, a més, que en els darrers 4 anys, ni el Govern ni l’Ajuntament de Palma hi hagin fet res.

Les entitats firmants del manifest contra els megacreuers asseguren que el turisme de creuer s’ha convertit en un problema tant pel volum de les embarcacions com per l’afluència de visitants que comporta. Una situació, diuen, que té un impacte negatiu a, sobretot, el centre històric de la ciutat.

Una de les mesures que proposen és la limitació d’un únic megacreuer, això és un creuer de més de tres mil passatgers al dia; regulant, també, les visites dels creueristes a un màxim de quatre mil persones.

Però la pressió humana no és l’únic aspecte, apunten, per combatre. També reclamen que es controli i es faci públic l’impacte mediambiental dels creuers.

El manifest contra els megacreuers també reclama que s’incrementi l’impost turístic als creueristes fins als 5 euros, més del doble que ara; transparència fiscal i laboral a les navilieres, i que la Mediterrània sigui declarada Àrea de Control d’Emissions.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Emaya invertirà 35 milions d’euros en projectes de sanejament

L'objectiu vessaments zero només s'aconseguirà amb una nova depuradora

Tanquen els comerços de la Galeria de la Plaja Major de Palma que eren de concessió

El pàrquing de la plaça Major, amb 677 places, pertany des d'avui a Societat Municipal d'Aparcaments

PIMEM demana al Govern que no cancel·li la fira Nupcial

La federació assegura que aquesta fira abasta molts sectors empresarials que es poden veure perjudicats

Els dos parcs aquàtics amenacen amb reclamacions milionàries al Consell de Menorca

L'advocat de la institució insular veu "molt difícil" evitar l'esbucament del parc de Biniancolla, després que el tribunal hagi declarat...