economia

Entitats socials i ecologistes firmen un manifest contra els megacreuers

Reclamen a les administracions que regulin aquest tipus de turisme tant pels seus efectes socials com ambientals

Entitats+socials+i+ecologistes+firmen+un+manifest+contra+els+megacreuers

Diferents entitats socials, veïnals i ecologistes han signat un manifest contra els megacreuers. Consideren necessari que es reguli aquest tipus de turisme i proposen mesures per minimitzar els efectes d’aquesta classe d’embarcacions. Entre d’altres, limitar l’arribada d’aquests grans creuers i mesures que en redueixin l’impacte ambiental. Critiquen, a més, que en els darrers 4 anys, ni el Govern ni l’Ajuntament de Palma hi hagin fet res.

Les entitats firmants del manifest contra els megacreuers asseguren que el turisme de creuer s’ha convertit en un problema tant pel volum de les embarcacions com per l’afluència de visitants que comporta. Una situació, diuen, que té un impacte negatiu a, sobretot, el centre històric de la ciutat.

Una de les mesures que proposen és la limitació d’un únic megacreuer, això és un creuer de més de tres mil passatgers al dia; regulant, també, les visites dels creueristes a un màxim de quatre mil persones.

Però la pressió humana no és l’únic aspecte, apunten, per combatre. També reclamen que es controli i es faci públic l’impacte mediambiental dels creuers.

El manifest contra els megacreuers també reclama que s’incrementi l’impost turístic als creueristes fins als 5 euros, més del doble que ara; transparència fiscal i laboral a les navilieres, i que la Mediterrània sigui declarada Àrea de Control d’Emissions.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Gabriel Subías, de Barceló viatges, a favor de regular l’arribada de creuers

Això no obstant, ha assegurat que aquest tipus de turisme ha estat molt positiu per reactivar la ciutat

Una desena de propostes econòmiques per reprendre l’obra del Parador d’Eivissa

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme té previst adjudicar provisionalment la licitació de l'obra la setmana que ve

L’empresa mallorquina Sanifit anuncia un finançament de 72,2 milions d’euros

L'entitat espera completar la 3a i darrera fase de l'estudi contra la calcifilaxi

Gaspatxo i fruita dessecada, els nous inquilins de les màquines expenedores

L'Executiu ha aprovat un decret pioner a Espanya que té la finalitat de promoure una alimentació saludable.