societat

Entra en vigor el nou reglament que prohibeix les sales de joc a 100 metres de centres escolars

Hi ha uns 150 establiments de joc a tot l'arxipèlag, un negoci que dona feina a un miler de persones i que cada any, segons els empresaris, aporta 15 milions a les arques públiques en pagament d'impostos

Imatge d'arxiu. /EFE


A partir d’ara, ja no es poden construir sales de joc si tenen un centre escolar a menys de 100 metres de distància. És una de les mesures que contempla el nou reglament autonòmic, que feia més d’una dècada que s’esperava i ha entrat en vigor aquesta darrera setmana. Una normativa que preveu controlar i identificar els col·lectius més vulnerables, com els menors d’edat, i prevenir la ludopatia. Cada any aporten 15 milions d’euros a les arques públiques de les Balears, però al mateix temps fan caure centenars de persones víctimes de l’addicció. Són la cara i la creu dels jocs d’atzar, que des de fa uns dies compten amb una normativa més restringida. Els empresaris aplaudeixen aquesta mesura. Miquel Àngel Riera, portaveu de l’Associació d’Empresaris de Sales de Joc de les Balears, subratlla que la lluita contra la ludopatia és una cosa de tots, i celebra que arribi una regulació que feia 10 anys que demanaven.

Júlia Monge, psicòloga de l’associació JUGUESCA per a l’estudi, prevenció i tractament del transtorn patològic del joc, lamenta que aquesta llei, diu, arriba tard, i que li falta valentia. En els darrers anys s’ha produit un boom en l’oferta especialitzada en el joc, cosa que ha fet, de fet, que fins i tot sigui difícil detectar el perfil dels jugadors més vulnerables.

Actualment hi ha al voltant de 150 establiments de joc a tot l’arxipèlag, un negoci que dóna feina a un miler de persones i que cada any, segons els empresaris, aporta 15 milions d’euros a les arques públiques en pagament d’impostos.

La nova normativa preveu també la desconcentració geogràfica dels establiments, i exigeix una distància mínima entre establiments de 500 metres a Palma, i 250 a la resta de municipis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Baixen les hospitalitzacions (15 menys) i s’estabilitzen ingresos a l’ICI (2 menys)

L'acumulat de morts és de 294, la mateixa xifra que ahir. Altrament, un total de 399 pacients han rebut l'alta

El foc calcina tres cases de s’Albufera i n’afecta dues més

L'incendi té dos fronts, un que avança cap a la depuradora de Muro i un altre cap al parc natural

Reobre el port de Ciutadella i Menorca deixa d’estar incomunicada per mar

Durant la nit han cremat sis contenidors de forma intencionada a Ciutadella

L’incendi forestal de Muro, als voltants de s’Albufera, ja ha cremat 280 hectàrees

El primer dels focs va ser declarat a les 18:00, al qual se'n va sumar un segon focus a 3...