X

Entra en vigor la Directiva Europea que obliga a rebaixar les emissions de la central tèrmica de Maó

La central compleix la norma gràcies a la injecció d'aigua depurada que, fins a l'estiu, hi arribarà en camions

01/01/2020

Entra en vigor la Directiva Europea que obliga a rebaixar les emissions de la central tèrmica de Maó

L’u de gener ha entrat en vigor l’obligació de complir la Directiva Europea d’Emissions Industrials, una norma de l’any 2010. Per fer-ho, i reduir els gasos contaminants, la central tèrmica de Maó injecta aigua pura a les tres de les seves vuit turbines. D’aquesta manera, s’aconsegueix rebaixar en un 70 per cent l’emissió d’Òxids de Nitrogen.

Endesa dona compliment a la norma europea amb actuacions tant a l’interior com a fora de la central. A dins hi ha construït un gran dipòsit d’aigua i una planta d’osmosi per depurar-la. Aquestes infraestructures ja estan enllestides i en les darreres setmanes s’han estat provant.

A l’exterior es construeix una canalització per fer-hi arribar l’aigua des de la depuradora de Maó-Es Castell. S’hi treballa en tres punts alhora, però la canonada (de gairebé sis quilòmetres) no estarà acabada fins a principis l’estiu. Fins llavors l’aigua arriba a la central amb camions cisterna. Es calcula que se’n necessitaran entre 10 i 15 al dia depenent de la demanda. Però en aquests moments no es produeix aquest transport, ja que el gran dipòsit es va omplir abans de festes, de manera que els camions no hi tornaran fins després de Reis.

01/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT