X

Entra en vigor la flexibilització de visites a les residències de gent gran

Queden totalment prohibides les visites i sortides a aquells residents amb COVID-19

21/11/2020

Entra en vigor la flexibilització de visites a les residències de gent gran

El Govern flexibilitza les visites a les residències de gent gran a totes les Illes Balears. A partir d’ara s’autoritza a visitar els usuaris d’aquelles residències amb positius per Covid-19 sempre que el centre amb usuaris contagiats tengui implementat un pla de contingència que garanteixi una sectorització adequada, es compleixin totes les mesures de seguretat i s’apliqui accessos d’entrada i sortida independents sense cap contacte amb els sectors on hi ha el brot.

Queden totalment prohibides les visites i sortides a aquells residents amb COVID-19. També a persones que presentin símptomes d’infecció respiratòria, com per exemple tos o sensació de manca d’aire. Però alerta, també es prohibeixen les visites a aquells usuaris que presentin símptomes sospitosos de coronavirus com mal de coll, pèrdua de l’olfacte o del gust, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees.

Tampoc podran rebre visites els residents que hagin estat en contacte amb persones afectades per la COVID-19 els darrers catorze dies, o aquells que tenguin una temperatura corporal superior als 37 i mig.

Però també hi ha excepcions. En el cas que una residència no compleixi amb el pla de contingència, hi permetran visites en els següents casos: Persones que pateixen una malaltia crònica avançada i que presenten un deteriorament psicoemocional significatiu. De la mateixa manera, es permeten les visites relacionades amb l’acompanyament al final de la vida. En aquest cas, es permet la presència continuada d’un familiar acompanyant el resident.


La incidència de la COVID-19 a les residències de gent gran de Balears continua estable
182 nous casos de Covid-19 a Balears (22.964), cap nou mort i baixa la taxa de positivitat a un 2,53%
Salut permet les visites a les residències per a la gent gran

21/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris