X

Entre 80 i 90 euros el quilo. Comença la temporada del raor

El sector titlla l'any de bo, tot i que han fet manco captures

03/09/2022

Entre 80 i 90 euros el quilo. Comença la temporada del raor

Redacció

Són imatges des Caló de Formentera. Hi ha maror, el temps no acompanya, però alguns no s’han pogut resistir a treure la barca per pescar raors. És el primer cap de setmana de la temporada i hi havia ganes. Al mercat, n’hem vist molt pocs exemplars i a preus astronòmics: fins a 90 euros el quilo.

En general, el sector parla d’un bon any, especialment a Eivissa i Formentera. El balanç de resultats és positiu tot i que n’han fet manco captures. La raó: agafen productes de més qualitat i millor pagats

Els preus tan alts és el principal motiu que frena els clients a comprar peix. No obstant això, la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Palma diu que està sent una temporada normal i defensa que a l’estiu hi ha més peix perquè la demanda també es dispara i, per tant, els preus.

A Menorca, els pescadors acaben la temporada de la llagosta amb més captures que el 2021. A Fornells és on se n’ha registrat un major creixement, han capturat 9mil quilos de llagosta, 500 més que l’any passat. A Maó s’han superat enguany els 2.000 uilos. I Ciutadella és l’únic port on les captures han disminuït, se n’han pescat 9.500 quilos, mil manco que fa un any. El global a tota l’illa supera els 20.600 quilos.

03/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris