societat

Entre el 40% i el 50% dels més de 800 punts de recàrrega de cotxes elèctrics de les Balears pateixen incidències

Els usuaris es queixen perquè, tot i ser punts nous, sovint no poden utilitzar-los


Entre el 40% i el 50% dels més de 800 punts de recàrrega de cotxes elèctrics de les Balears pateixen alguna incidència. Els usuaris es queixen que, tot i que la majoria de punts són nous, es malmenen amb molta freqüència.

Mallorca és l’illa amb el volum més gros de punts afectats. Per posar-ne alguns exemples, hi ha municipis com ara Estellencs, Llubí, Santa Margalida i Caimari, on l’únic punt de recàrrega que hi ha està fora de servei. A Felanitx, 5 dels 6 que hi ha no funcionen, i a Binissalem i a Son Servera estan fora de servei 4 dels 6 punts que hi ha disponibles. El Govern assumeix que hi ha mancances en el manteniment de les estacions de recàrrega, però apunta que, mitjançamt la xarxa MELIB, aquests són competència dels ajuntaments o bé dels consells, depenent de cada cas. ”Feim feina amb els ajuntaments per millorar-ne el manteniment. De fet, des de l’Institut Balears d’Energia en breu treurem una ajuda per poder solucionar els problemes de manteniment”, explica el Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava.

El Govern, a més, explica que treballen també en paquets d’ajudes per a la instal·lació de nous punts de recàrrega i per al seu posterior manteniment. Es pretén arribar, així, als mil punts a finals del 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del vuitè Conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial

Comença el curs 2021-22 a la UIB

L'objectiu és la màxima presencialitat possible

Les dades d’avui: 6 morts i 194 nous contagis per Covid

La pressió hospitalària continua estable i el 79% de població ja té la pauta completa de vacunació