X

Entren en vigor els nous horaris i freqüències dels autobusos de l’EMT

A partir de dilluns es reforcen nou freqüències per a l'inici del curs acadèmic

09/09/2023

Entren en vigor els nous horaris i freqüències dels autobusos de l’EMT

Redacció

Aquest dissabte entren en vigor els nous horaris i freqüències de l’EMT a Palma. S’augmenta el temps d’espera a set línies diürnes i als busos nocturns. Algunes línies, com l’L1 (Aeroport), l’L19 (UIB), l’L20 (Son Espases); o la 29 tindran autobusos cada 20 o 30 minuts. És més temps que el que hi havia abans, cosa que l’oposició a l’Ajuntament critica en considerar que es tracta d’una “retallada del servei”. L’equip de Govern a Cort respon a les crítiques responsabilitzant de la precarietat de la flota l’anterior govern del pacte i assegura que les programacions d’horari que hi havia abans no es corresponien amb la realitat.

“El govern municipal anterior havia donat instruccions de publicar les freqüències estàndard que no es corresponien amb la realitat. Nosaltres no enganarem la ciutadania i hem publicat les freqüències que es poden donar”, declara el tinent de batlia de Mobilitat i Polígons Industrials de Palma, Antonio Deudero.

Des de Mobilitat asseguren que retallen freqüències perquè falten autobusos: dels 150 vehicles que circulen cada dia per Palma, gairebé la meitat, 80, s’han de revisar o reparar. L’equip de govern critica que els contractes de manteniment de la flota estaven caducats i que els autobusos d’hidrogen o elèctrics no poden circular per la falta de punts de recàrrega a les cotxeries de l’EMT.

“La gestió anterior no havia previst revisar els aires condicionats abans de començar la temporada d’estiu, hi havia una manca de contractació dels tallers de manteniment per fer front a les avaries… Una sèrie de decisions que fan que hàgim hagut de minvar la freqüència dels autobusos”, explica Deudero.

Mentrestant, al carrer, confusió i resignació entre els usuaris de l’EMT, ja acostumats a esperar. A partir de dilluns, l’EMT reforça nou freqüències per l’inici del curs acadèmic. Des de l’Ajuntament, asseguren, ja treballen en els nous contractes de manteniment de la flota.

09/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris