X

Entren en vigor nous permisos per conciliar

Es podran demanar 5 dies a l'any per malaltia de familiar o convivent i un permís parental de 8 setmanes

30/06/2023

Entren en vigor nous permisos per conciliar

Ja han entrat en vigor nous permisos per afrontar “l’emergència de conciliació“, en paraules de la ministra Ione Belarra.

N’hi haurà un de 5 dies a l’any, retribuïts, per si un familiar fins a segon grau o, com a novetat, un convivent pateix un accident, una malaltia greu o li fan una intervenció que requereixi repòs.

Un altre permís retribuït permetrà absentar-se de la feina fins a 4 dies a l’any per motius familiars urgents. Aquestes hores es podran dividir en dies i hores.

Hi haurà un nou permís parental de 8 setmanes. Es podrà gaudir de manera contínua o discontínua fins que el menor faci 8 anys. Serà un permís no retribuït excepte en el cas dels funcionaris, tal com apunta la secretària d’Acció Social de CCOO, Eva Cerdeiriña.

I a partir d’ara, també les parelles de fet tindran més drets, com ara els 15 dies a l’hora de registrar la parella o dos dies per mort del cònjuge (drets que fins ara tenien els matrimonis).

També s’amplia l’adaptació de jornada per a persones amb dependents a càrrec, el dret a reducció de jornada per cuidar fills amb discapacitat fins als 26 anys.

30/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT