X

Biel Barceló: “Puigdemont ha fet una passa, ara cal que Madrid en faci una altra”

El conseller de Turisme ha declarat en una entrevista al programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio que "la dimissió de Pere Muñoz ha estat un gest de correcció política"

11/10/2017

Biel Barceló: “Puigdemont ha fet una passa, ara cal que Madrid en faci una altra”

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, en una imatge d'arxiu.

El conseller de Turisme, Biel Barceló, ha declarat aquest dimarts en una entrevista al programa ‘Al dia’ d’IB3 Ràdio que “Carles Puigdemont ha fet una passa, ara cal que Madrid en faci una altra”. El també vicepresident ha destacat el “talant” del president de la Generalitat en ajornar la independència de Catalunya per negociar.

“Hi va haver gent que no va entendre el que va passar ahir a Catalunya, però deixar les portes obertes al diàleg és absolutament necessari”, ha dit.

Demanat per la dimissió de Pere Muñoz, Barceló ha defensat la feina de la conselleria de Turisme i la correcció de tots els processos. “La dimissió de Pere Muñoz ha estat un gest de correcció política”, ha dit. També ha defensat la feina “impecable” de la directora general Pilar Carbonell.

Barceló, com ja va fer ahir, ha destacat la col·laboració del seu departament amb la Fiscalia en la investigació de les presumptes irregularitats en contractes de diverses conselleries gestionades per MÉS a empreses de Garau i ha recordat que l’únic dels assenyalats en la querella d’Anticorrupció que continuava ocupant un alt càrrec era Muñoz.

 

Querella per prevaricació i tràfic d’influències

Els fiscals Juan Carrau i Ana Lamas han interposat una querella criminal per prevaricació i tràfic d’influències en l’adjudicació d’alguns contractes del Govern contra Muñoz; l’exconsellera de Transparència, Cultura i Esports Ruth Mateu; l’excoordinador de campanya de MÉS Jaume Garau; l’exdirector general de Cultura Jaume Gomila, i l’exdirector de l’Institut d’Estudis Baleàrics Josep Ramon Cerdà. S’investiga el fraccionament de contractes per evitar el concurs públic.

11/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris