X
34

ENTREVISTA Fina Linares, batlessa d’Alcúdia, sobre el segon cable submarí: “És una aberració haver d’obrir mig poble”

"Ara mateix no disposam de presupost perquè els pressupostos d'enguany no es van aprovar". És la situació que s'ha trobat la nova batlessa d'Alcúdia al consistori

27/06/2023

ENTREVISTA Fina Linares, batlessa d’Alcúdia, sobre el segon cable submarí: “És una aberració haver d’obrir mig poble”

Avui a l’IB3 Notícies hem parlat amb la batlessa d’Alcúdia Fina Linares. La nova cap del consistori ha accedit a la batlia gràcies als 7 vots de la seva formació, el Partit Popular, més els tres vots de Vox i els dos d’Unió per Alcúdia.

El Pacte de govern amb Vox i Unió per Alcúdia ha estat, segons explica la batlessa, fruit d’un diàleg difícil. De fet, el d’Alcúdia va ser el primer pacte a Balears entre PP i Vox. Els eixos d’aquest govern es centren en “la neteja i el manteniment a més de totes les inversions que s’havien de fer aquests anys i que han quedat aturades, contractacions urgents  i contractacions pendents de sortir. Aquest és el nostre eix principal al pacte. Després, s’ha de mirar per Alcúdia i tots els projectes que s’han dur endavant i que tenen l’acceptació de tots els partits del pacte”.

Durant la campanya, el PP va dir d’emprar 110 milions d’euros que Alcúdia té de romanent en el banc per ajudar les empreses, bonificacions fiscals a comerços tradicionals i a abaixar impostos municipals. Pel que fa a aquest punt la batlessa ha estat clara: “Ara mateix no disposam de pressupost perque els pressupostos d’enguany no es van aprovar. El que farem ara és mirar totes les contractacions il·legals. No hi ha suficients doblers ni a la partida de personal ni a la  partida de despesa corrent que hem de treure del romanent. Després d’haver pagat totes les factures pendents i les contractacions il·legals que encara s’han de posar en marxa farem un pla d’estudi per veure tot el que podem baixar als empresaris i a la contribució. Però ara està tot a l’aire degut al deute i als pressuposts que no estàn aprovats”.

Una de les preocupacions dels veïns és el traçat del segon cable submarí al seu pas per la badia d’Alcúdia. Linares i el nou equip de govern en volen modificar el traçat: “Ara estam esperant a que el govern es formi per poder mirar si ha alguna documentació que ens doni més informació. Per part nostra, si no hi ha res tancat, intentarem canviar el traçat perque trobam que és una aberració haver d’obrir mig poble”.

Fina Linàres gestionarà les àrees de Contractació, Personal i Comunicació. És graduada en Relacions Laborals. Ha explicat que respecte a aquesta area s’ha de fer moltes contractacions: “Hi ha almenys un departament a l’ajuntament que està com toca però tots els altres ni tan sols tene una base adequada de personal. Ni pel que fa a la part tècnica, ni als sous ni en el nombre d’administratius i d’auxiliars d’administratius. Això afecta totes les àrees”.

Un dels projectes que volen posar en marxa és la construcció d’una nova escoleta i la gratuïtat de 0 a 3 anys en les escoletes que triïn els progenitors. Linares ha afirmat que faràn el possible per aplicar-ho aquest pròxim setembre però estàn fermats pel govern: “Depenem del govern, però en estar en funcionament serà el primer que posarem en marxa al municipi. A partir de setembre hi haurà gratuïtat de 0 a 3 anys. I pel que fa al projecte de l’escola nova, encara no s’ha presentat perquè es fa amb els fons Next generation i ens hem d’adequar als requisits”.

 

27/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT