X

ENTREVISTA Miquel Oliver, batle de Manacor: “Que no s’hi incorpori el PSIB, vol dir que no sortiran al repartiment d’àrees de l’Ajuntament, però en deixam la porta oberta”

A principis de 2024 Manacor podria tenir aigua potable a totes les cases de la ciutat i està previst ampliar les zones per als vianants; no només al centre del nucli urbà, sinó també a altres poblacions del municipi

22/06/2023

ENTREVISTA Miquel Oliver, batle de Manacor: “Que no s’hi incorpori el PSIB, vol dir que no sortiran al repartiment d’àrees de l’Ajuntament, però en deixam la porta oberta”

40

L’Ajuntament de Manacor encara està pendent de fer un pacte de governabilitat. Miquel Oliver, de Més Esquerra, ha revalidat la batlia gràcies als vots del PSOE i d’AIPC (els independents de Porto Cristo). Avui ha parlat en directe a IB3 Notícies, i ha explicat els seus projectes per a la nova legislatura que comença: alguns d’aquests són nous, i d’altres venen del seu mandat anterior. Manacor ha estat dels pocs municipis grossos de les illes que ha resistit l’envestida conservadora. Les dues regidores d’AIPC s’han incorporat a l’equip de govern. Però el suport del PSOE, de moment, s’ha limitat a la seva investidura. Les negociacions per tancar l’equip de govern encara estan obertes.

El pacte de gobernabilitat no està tancat

Oliver ha parlat de la situació d’aquest pacte de governabilitat: “La intenció és fer un govern ample que podria donar la possibilitat de 13 dels 21 regidors que tenim. Continuam fent feina. Ahir mateix hi va haver reunions i també n’hi haurà els pròxims dies. Hem de dir que l’Ajuntament encara s’ha de posar en marxa i, pròximament, farem passes per parlar de quines són les regidories. És veritat que el fet que no s’hi hagi incorporat el grup socialista vol dir que no sortiran al repartiment de les àrees de gestió a l’Ajuntament. Així i tot, deixam la porta oberta perquè el grup socialista s’hi incorpori. Continuam negociant i volem arribar a un acord per tenir un govern el més ampli possible”.

Aigua potable a totes les cases de Manacor

Durant dècades, l’aigua de l’aixeta de Manacor no ha estat recomanada per al consum humà. Fa uns mesos varen començar a tenir aigua potable prop de 500 domicilis, gràcies a una potabilitzadora pilot. El procés està en marxa i el batle veu ben a prop el moment de tenir aigua potable a tota la ciutat: “Ara mateix, estam en un procés d’adjudicació quant a l’empresa que ha de dur a terme la construcció de la potabilitzadora. A principis de 2024 podrem gaudir de l’aigua d’aquesta planta potabilitzadora a tots els habitatges de Manacor ciutat”.

Es continuarà i s’ampliarà la transformació del centre de la ciutat

Durant la legislatura passada, es va dur a terme un important pla de transformació del centre de Manacor pel que fa a la mobilitat i a la creació de zones per a residents. Ara, Miquel Oliver té pensat continuar la transformació dins el centre de ciutat i començarà a aplicar aquest principi a altres nuclis del municipi: “Forma part del model de ciutat que aspiram a tenir. Ja no depèn del capritx d’un batle o d’un delegat de mobilitat, sinó que ja ens ho marca el mateix món i el canvi climàtic. La necessitat de marcar zones en què els vianants tenguin mobilitat i que es pugui viure amb tranquil·litat; a l’hora que es lliga amb una mesura comercial. Nosaltres quan vam començar a marcar la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) vam tenir en compte que hi ha gent que viu al centre de Manacor i que hi ha gent que s’hi acosta per comprar, fer vida o tramitar papers a les administracions. El compromís és anar ampliant aquestes zones però fer-ho amb un consens. No es privarà ningú d’accedir a aquestes zones, senzillament s’haurà de demanar autorització per entrar i es podrà aparcar a les zones lliures”. Segons ha explicat Oliver, “aquest sistema es vol ampliar a Manacor ciutat, però també es vol començar a implantar a altres nuclis del municipi de Manacor”.

Manca d’inversions als nuclis secundaris i costaners del municipi

Manacor té molts nuclis i una de les demandes històriques són les inversions a les zones costaneres. Oliver s’ha mostrat conscient d’aquesta falta d’inversió i té molt clar quins són els punts més urgents a solucionar dins aquests nuclis: “Les zones costaneres són unes de les grans oblidades. Tenim diferents situacions urbanístiques a les nostres costes. A Porto Cristo necessitam resoldre el tema del clavegueram que ens ha donat molts maldecaps els darrers mesos. Pel que fa a les altres urbanitzacions, s’ha de fer justícia quant a les inversions. Coses tan senzilles com arreglar carrers, voravies i enllumenat. Crec que són unes de les coses que més ens demanen i que necessiten aquests nuclis”.

Suport als socorristes que demanen més bones condicions laborals a les costes del municipi

Els socorristes de les platges de Manacor es queixen de la precarietat amb la qual han de fer feina. Denuncien que l’empresa que té adjudicat el servei els fa assetjament laboral, no els dona aigua ni equips de protecció solar, ni tampoc un espai on fer les cures. Es queixen, també, dels sous. Quan s’ha demanat al cap del consistori per aquesta qüestió, s’ha mostrat a favor dels treballadors i ha admès que queda pendent una reunió presencial amb l’empresa concessionària d’aquests serveis: “Jo, com a tècnic de riscs laborals, he de dir que la normativa és molt important i ens posam al costat dels treballadors. Tenim pendent una conversa presencial amb l’empresa, ja que hi hem parlat telefònicament. Així, mirarem què ha de fer l’empresa i també l’Ajuntament per millorar les condicions laborals dels treballadors”.

22/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT