X

Carlos Moreno, el creador de ‘la ciutat de 15 minuts’

Proposa tornar a concentrar els serveis necessaris per a les persones en un temps d'accessibilitat d'uns 15 minuts, com a part de la solució per minvar els efectes del canvi climàtic

18/01/2023

Carlos Moreno, el creador de ‘la ciutat de 15 minuts’

Ariadna Alfonso

L’equip de Méteo ha pogut entrevistar el creador del concepte ‘la ciutat de 15 minuts’, Carlos Moreno. Investigador i professor associat de la Universitat de París Panteó-Sorbona, les seves aportacions són molt valorades internacionalment, i incorporades en múltiples projectes de transformacions urbanes a França i altres països. Moreno revoluciona la idea de ciutat, incorporant-la com a part de la solució per, així, minvar les conseqüències del canvi climàtic.

Un model de ciutat que respon al desafiament ecològic, econòmic i social a què ens enfrontam. Ell proposa tornar a concentrar tots els serveis que necessita la persona en un temps d’accessibilitat d’uns 15 minuts aproximadament. Fa dècades que feim un ús segregat de la ciutat. Sigui com sigui, a més d’una ajuda ecològica, aquest model de ciutat suposa també més benestar personal.

18/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris