X

Carlos Moreno, el creador de ‘la ciutat de 15 minuts’

Proposa tornar a concentrar els serveis necessaris per a les persones en un temps d'accessibilitat d'uns 15 minuts, com a part de la solució per minvar els efectes del canvi climàtic

18/01/2023

Ariadna Alfonso

L’equip de Méteo ha pogut entrevistar el creador del concepte ‘la ciutat de 15 minuts’, Carlos Moreno. Investigador i professor associat de la Universitat de París Panteó-Sorbona, les seves aportacions són molt valorades internacionalment, i incorporades en múltiples projectes de transformacions urbanes a França i altres països. Moreno revoluciona la idea de ciutat, incorporant-la com a part de la solució per, així, minvar les conseqüències del canvi climàtic.

Un model de ciutat que respon al desafiament ecològic, econòmic i social a què ens enfrontam. Ell proposa tornar a concentrar tots els serveis que necessita la persona en un temps d’accessibilitat d’uns 15 minuts aproximadament. Fa dècades que feim un ús segregat de la ciutat. Sigui com sigui, a més d’una ajuda ecològica, aquest model de ciutat suposa també més benestar personal.

18/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris