Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Manu San Félix: “M’entristeix dir-ho, però la qualitat de depuració de l’aigua a Formentera és deficitària”

El responsable de la pèrdua de qualitat és una adequació insuficient de les depuradores

Manu+San+F%C3%A9lix%3A+%E2%80%9CM%E2%80%99entristeix+dir-ho%2C+per%C3%B2+la+qualitat+de+depuraci%C3%B3+de+l%E2%80%99aigua+a+Formentera+%C3%A9s+deficit%C3%A0ria%E2%80%9D

El biòleg marí Manu San Félix (Madrid, 1964), explorador de National Geographic i una veu de referència en temes medi-ambientals a la Mediterrània, parla de l’estat de la mar a Formentera, on fa 30 anys que hi viu. «L’aigua de Formentera, al igual que a la resta de les Balears, és un referent a la Mediterrània per la seva transparència. La qualitat de l’aigua és bona comparada amb la d’altres zones mediterrànies però s’ha degradat en els darrers 30 anys», explica.

Segons San Félix, el responsable de la pèrdua de qualitat és una adequació insuficient de les depuradores, que no estan capacitades per donar resposta a l’increment de població en l’època estival. «Les instal·lacions de depuració no han crescut al mateix ritme vertiginós de la població a l’estiu. M’entristeix dir-ho, però la qualitat de depuració de l’aigua és deficitària», assegura.

Tant és així que ho considera el principal problema que té la posidònia a Formentera en l’actualitat. Els fondejos d’embarcacions damunt les praderies són un tema recurrent a l’estiu que, avui dia, va camí de solucionar-se amb informació i vigilància. De la mateixa manera és indispensable millorar la qualitat de l’aigua depurada i substituïr els emissaris submarins deficitaris que l’aboquen a la mar. Una referència turística com Formentera passa per ser també una referència ambiental «hem d’estar orgullosos de poder dir que tenim la millor aigua de la Mediterrània».

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ruixats pel darrer cap de setmana de l’estiu: “Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”

Dimecres començarà la tardor astronòmica i el temps que s’espera serà adient a l’època

Rècord de rècords a les Illes: la nit més calorosa registrada mai a finals d’estiu

A Palma ja són 98 les nits tropicals consecutives i sumant. La temperatura mínima no ha baixat dels 20ºC des...

Les Illes registren 97 nits tropicals consecutives i sumant

La temperatura mínima no ha baixat dels 20ºC des del passat 10 de juny

Les Illes esquiven la borrasca i pugen les temperatures

De dia, la màxima se situarà per sobre dels 30ºC amb puntes de 32-34ºC a zones d’interior, preferentment a Mallorca