MóN

Equips de rescat espanyols treballen per salvar les víctimes del terratrèmol a Turquia

Les autoritats turques calculen que més de 13 milions de persones s'han vist afectades pels terratrèmols al país


Vuit mil persones han estat rescatades d’entre els enderrocs pel terratrèmol de Turquia. Les operacions de salvament continuen amb el suport de la comunitat europea i els quaranta-cinc països que hi han enviat ajuda material i humanitària. Malauradament, però, la xifra de morts continua augmentant i ja són més d’11 mil les víctimes mortals comptabilitzades fins ara i, gairebé sis mil, els edificis destruïts. Els rescatadors treballen de manera contínua per salvar els milers de persones que es troben davall les runes amb dues dificultats afegides: la temperatura gèlida que viu el país i que arriba als sis graus davall zero, i unes infraestructures bàsiques completament danyades.

L’equip de resposta immediata de la Comunitat de Madrid, l’Ericam, ha estat treballant durant tota la nit, a Iskenderun, a Turquia, en la recerca de supervivents. A primera hora del matí, han localitzat una persona. Treballen conjuntament amb els rescatadors turcs i s’organitzen en diversos equips. Amb sistemes de fixació especialitzats apuntalen les estructures i el terreny per poder rescatar més fàcilment les persones atrapades. Sumen en total 91 efectius comptant també els agents de la Unitat Militar d’Emergències.

Idlib, Síria, cada vegada que un infant és desenterrat davall el cúmul de parets i pedres, l’eufòria és col·lectiva. Coregen consignes d”Al·là és gran’ mentre els rescatadors anomenats Cascos Blancs fan la seva feina. Preocupa especialment la crisi humanitària que sofreix aquest país, després de quasi 12 anys de guerra civil.

Mentrestant, s’hi habiliten campaments, albergs per acollir-hi els damnificats i el Programa Mundial d’Aliments ja ha començat a distribuir paquets amb aliments.

Les autoritats turques calculen que més de 13 milions de persones s’han vist afectades pels terratrèmols al país en una àrea que abasta 450 quilòmetres, des d’Adana fins a Diyarbakir, equiparable a la distància que hi ha entre Amsterdam i París.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |