X

ERC avisa que sense complir el pacte de Llei Audiovisual perillen els pressupostos

Segons el projecte de llei aprovat pel Consell de Ministres, les plataformes internacionals amb seu fora d'Espanya, no hauran d'aplicar la quota del 6% de producció en les llengües cooficials

30/11/2021

ERC avisa que sense complir el pacte de Llei Audiovisual perillen els pressupostos

ERC deixa en l’aire el seu suport als pressupostos generals de l’Estat. El partit ha avisat aquest dimarts que si el govern espanyol no compleix amb el pacte de la Llei Audiovisual perquè es protegeixi la producció en les tres llengües cooficials en totes les plataformes, estrangeres o no, pot perillar l’aprovació dels comptes de l’Estat del 2022 que ja es troben tramitant-se al Senat.

El projecte de la nova Llei Audiovisual, aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres, estableix obligacions d’emissió i producció d’obres europees, amb un major protagonisme de les realitzades en espanyol o en llengües oficials de les Comunitats Autònomes, que afecta tant televisions tradicionals com a les plataformes. Les plataformes només es veien afectades amb la llei en vigor, de 2010, quan tenien la seva seu a Espanya, però ara entren en l’àmbit normatiu les que ofereixin els seus serveis a Espanya.

Així doncs, les plataformes de continguts audiovisuals internacionals com Netflix, HBO Max o Disney+, amb seu fora d’Espanya, no hauran d’aplicar la quota del 6% de producció en les llengües cooficials, com el català, segons han assegurat a l’agència Efe fonts de l’executiu central.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha alertat que “el tema de la llengua és sagrat i tocar els nassos amb aquesta excusa és un mal negoci”. En un comunicat, ERC ha explicat que “farà valer la possibilitat que ofereix la directiva europea de destinar part dels ingressos de les plataformes, tinguin o no seu a l’estat, a la producció en la llengua de cadascun dels estats, de la mateixa manera que ho ha fet França o Itàlia”.

ERC ha alertat que “encara hi ha marge de negociació tant en el marc de tramitació de la llei com en el dels pressupostos generals de l’Estat al Senat”.

30/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris