X

Es calcula que es necessiten 300 metges de família més per poder tenir unes ràtios raonables

És una de les conclusions del Congrés de Joves metges d'atenció primària que s'ha celebrat amb èxit a Palma

16/09/2023

Es calcula que es necessiten 300 metges de família més per poder tenir unes ràtios raonables

Manel Ferrera

El metge de família és la branca de la medicina més propera al pacient, i els seus components fa temps que reclamen més recursos. De fet, estimen que en farien falta 300 a les Balears per tenir unes ràtios adequades. Ara mateix, cada metge té 1.700 pacients, i atén una mitjana de 30 cada dia.

Aquesta és una de les grans conclusions del Congrés per a joves metges de família de tot Europa, el Balear Meeting for European Residents and Young GP’s. Està organitzat per la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària.

Els assistents han tractat durant 2 dies diversos reptes que afronten en el seu dia a dia. I tothom coincideix, tant els que fan feina a les Balears com a la Península, o a l’estranger, a països com Malta: necessiten més places, i més estables.

Laura és del Bierzo, fa 7 anys que arribà a Mallorca, i ara fa feina a Son Pizà. Yaiza és de Canàries, acaba la residència enguany i fa feina al Camp Redó. I Mateo és italià, metge de pal·liatius. Tots 3 varen arribar fa anys a Mallorca per ser metges de família. Una especialitat que els té enamorats.

Tots tres, i la resta d’assistents al Congrés, tenen clares les mancances: falta que hi hagi contractes estables, que fa possible que s’estableixi una relació vital entre el metge i el pacient. Un pacient que es pot expressar amb total confiança amb un metge o metgessa que ja coneix, i un doctor o doctora que coneix a la perfecció tant l’historial del pacient com dels seus familiars.

16/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris