X

Es Castell ha permès el bany a Cala Pedrera tot l’estiu malgrat estar prohibit des del 2016

Sanitat la va excloure com a zona de bany el 2016 a instàncies de Brussel·les

19/09/2019

Es Castell ha permès el bany a Cala Pedrera tot l’estiu malgrat estar prohibit des del 2016

La platja de Cala Pedrera de Es Castell ha estat tot l’estiu oberta al públic malgrat la prohibició de la Conselleria de Sanitat per la mala qualitat de l’aigua.

El Govern va excloure el 2016 aquesta cala com a zona de bany i des d’aleshores deixa de prendre mostres. Se n’encarrega l’Ajuntament pel seu compte. Assegura que durant tot l’estiu les analítiques han estat satisfactòries. Amb l ‘excepció de les darreres, del mes de setembre, motiu pel qual aquest dimecres han penjat el cartell informant que no es recomanar el bany.

La normativa europea obliga a prohibir el bany quan s’està un període de 5 anys amb uns límits de contaminació superior als permesos. Al maig del 2016 així ho va requerir Brussel·les. No obstant, la manca de senyalització i informació als banyistes fa que aquests continuïn nedant sense inconvenient.

Des del departmament de Salut Pública del Govern asseguren que la zona no podrà ser declarada, novament, com a apta per al bany fins que l’Ajuntament informi de les mesures que s’han pres per acabar amb la contaminació de l’aigua.

19/09/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris