X

Es Castell inaugura el primer centre dedicat al patrimoni marítim de Menorca

Diumenge es podrà visitar gratuïtament i després tancarà les portes fins que una empresa s'encarregui de la seva gestió

24/03/2023

Cristina Tomás

Es Castell inaugura el primer centre dedicat al patrimoni marítim de Menorca. Es tracta d’un museu d’embarcacions tradicionals menorquines restaurades, dels processos i tècniques de construcció, així com de les diferents formes de navegar. Diumenge es podrà visitar gratuïtament i després tancarà les portes fins que una empresa s’encarregui de la seva gestió.

Per als Amics de la Mar del Port de Maó, les barques no són només simples construccions capaces de surar i desplaçar-se per a la mar… sinó que tenen ànima. I aquesta col·lecció de 18 embarcacions vol representar precisament el llegat del patrimoni marítim menorquí. Algunes, com na Margarita, es van construir fa més de 150 anys.

Un projecte, que ha tingut un cost de 720.000 euros que també recupera les antigues pedreres de s’Arraval Vella des Castell.

El museu, però, encara no obrirà les portes als visitants. Encara manca triar l’empresa que s’encarregarà de la seva gestió. L’Ajuntament espera que pugui obrir a l’estiu.

Diumenge serà l’únic dia que es podrà visitar gratuïtament. Hi haurà jornada de portes obertes des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris