X

Es compleix un any des de l’explosió de Beirut

Protestes i disturbis demanant responsabilitats i la formació d'un govern

04/08/2021

Es compleix un any des de l’explosió de Beirut

El Líban ha celebrat a Beirut diversos actes de commemoració per recordar les més de 200 víctimes mortals i les més de 6.500 persones ferides que va deixar l’explosió al port de la capital libanesa fa un any. Un dels actes destacats ha estat un minut de silenci enfront de l’Estàtua del Migrant, devora el port, a la mateixa hora de la fatídica explosió.

A més, milers de persones s’han manifestat a Beirut per demanar justícia i rendició de comptes del succeït fa un any, fins i tot han deixat moments de tensió amb les autoritats.

Demanen que es facin públics els resultats de la investigació posterior al desastre. L’explosió es va originar per 2.700 tones de nitrat d’amoni, però encara ningú n’ha donat explicacions de les causes, ni han cercat els responsables. Ni tan sols el país ha estat capaç de formar un Govern que pugui iniciar un procés de recuperació de la capital libanesa

De fet, França ha promès ajudar-los amb 100 milions d’euros, sempre que el país formi Govern. Alemanya per la seva part n’aportarà 40 milions. Per ara, les protestes i la violència s’han fet presents a Beirut. El país demana a crits la formació d’un Govern democràtic.

04/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris