X

Es compleixen deu anys del naufragi del Costa Concòrdia en què moriren 32 persones

El pròxim 17 de maig es compliran cinc anys dels 16 als quals el capità, Francesco Schettino, va ser condemnat a presó 

13/01/2022

Es compleixen deu anys del naufragi del Costa Concòrdia en què moriren 32 persones

El creuer Costa Concordia, que va sotsobrar després de xocar contra un escull./ EFE/ ENZO RUSSO

Redacció

El 13 de gener de 2012, ara fa just 10 anys, el creuer italià Costa Concordia va xocar i va encallar, fet que va provocar la mort de 32 persones i una seixantena de ferits. El vaixell va encallar davant l’illa de Giglio, a la Toscana, i 4.229 persones varen haver de ser evacuades. Algunes de les víctimes no varen ser localitzades fins que el creuer no va ser remolcat l’octubre de 2014 al port de Gènova, com el cambrer indi Russel Rebello, reconegut amb proves genètiques.

El capità, Francesco Schettino, i el primer oficial, Ciro Ambrosio, varen ser detinguts per homicidi involuntari, ja que el Costa Concordia navegava massa a prop de la costa. El 5 de juliol, Schettino va ser alliberat i finalment va ser condemnat a 16 anys de presó pel Tribunal Suprem d’Itàlia.

Schettino, de 61 anys, va ser condemnat pels delictes de naufragi i homicidi culpós, lesions, abandó de la nau i per no haver informat immediatament les autoritats portuàries de la col·lisió contra l’escull que va provocar l’accident.

El pròxim 17 de maig es compliran cinc anys de la seva condemna, un terç de la pena, per la qual cosa Schettino podrà sol·licitar mesures per alleugerir el compliment de la pena a la presó mentre espera la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre la revisió del seu judici.

13/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris