X

Es compleixen dos anys de l’avió pastera a Son Santjoan

El judici pels acusats serà el juny del 2025

05/11/2023

Es compleixen dos anys de l’avió pastera a Son Santjoan

Cristina Bauzá Joy

Es compleixen dos anys de l’arribada del que, col·loquialment, coneixem com a “avió pastera”. Eren les 19.00 hores del 5 de novembre del 2021 quan un avió d’Air Arabia, que feia la ruta des del Marroc cap a Turquia, va aterrar de manera forçosa a Son Santjoan. Se suposava que un dels passatgers havia patit un coma diabètic. Però quan es va aturar, 21 persones en varen sortir corrents per la pista.

Des d’aquell moment, el trànsit aeri a Palma va quedar tancat durant quatre hores. Es varen desviar vols i cancel·lar enlairaments. A l’interior de l’aeroport, coes, aglomeracions i caos.

De tot d’una només varen detenir 12 dels migrants. Als altres, els varen arrestar els dies següents a sa Pobla, Sencelles i Inca. Aquestes 22 persones varen ser empresonades de manera preventiva acusades de sedició i coaccions. El gener d’enguany, amb l’eliminació del delicte de sedició del Codi Penal, els varen alliberar i traslladar a un centre d’internament d’estrangers a Barcelona.

Ara se’ls acusa d’un delicte de coaccions i s’enfronten a una pena de tres anys de presó i el judici se celebrarà el juny del 2025.

05/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris