X

Es confirma l’evacuació pactada de civils de l’assetjada Mariúpol

El primer grup, d'unes 100 persones, es dirigeix cap a la zona controlada

01/05/2022

Es confirma l’evacuació pactada de civils de l’assetjada Mariúpol

Imatge de la ciutat de Mariúpol / EP

En marxa una operació d’evacuació de les forces ucraïneses i civils de l’assetjada Mariúpol i que estan rodejats a les runes de la metal·lúrgica d’Azovstal. Així ho ha confirmat el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), ja que s’ha establert una zona de pas segura coordinada amb l’ONU i les parts del conflicte. El comboi va començar a funcionar el 29 d’abril, va viatjar 230 quilòmetres i va arribar a Mariúpol el matí d’aquest dissabte.

Fins ara no s’ha pogut compartir cap informació sobre l’evacuació, perquè podia “amenaçar seriosament” la seguretat dels civils i del comboi. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha confirmat aquest diumenge també que ha començat aquest procés d’evacuació i que el primer grup, d’unes 100 persones, s’està dirigint a la zona controlada. A la zona hi hauria mig miler de ferits, entre civils i soldats, sense accés a tractament clínic i amb reserves cada vegada més escasses d’aigua i alimentació.

L’Ajuntament de la ciutat havia convidat els civils a reunir-se a les 16 h de diumenge devora el centre comercial Port City per a la seva evacuació a Zaporojie. Dissabte ja es va informar de la sortida dels primers 20 civils. S’estima que hi ha unes 100.000 persones encara a la ciutat, arrasada després de setmanes de combats i bombardejos.

01/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris