societat

Es dispara el consum de marihuana amb cigarreta electrònica entre els joves de 15 anys

Un 75% dels alumnes de secundària d'Espanya admet haver begut alcohol en el darrer any

Es+dispara+el+consum+de+marihuana+amb+cigarreta+electr%C3%B2nica+entre+els+joves+de+15+anys

Cau a mínims històrics el consum de cocaïna entre els joves d’Espanya, però augmenta el consum de cànnabis amb cigarretes electròniques. Gairebé la meitat, un 50%, dels alumnes de secundaria han provat aquest dispositiu per fumar alguna vegada. Són dades de l’Enquesta sobre l’ús de drogues en estudiants de Secundària.

De fet, tan sols un 1% dels joves d’entre 14 i 18 anys diu que ha consumit la cocaïna en el darrer mes. I deim tan sols, perquè 4 anys enrere aquest percentatge era del 4%. En consumeixen més ells que elles, i l’edat d’inici són els 15 anys.

Augmenta, en canvi, el consum de cànnabis amb cigarreta electrònica. Del 2% l’any 2016 al 5% l’any passat. En general, l’ús d’aquest dispositiu s’ha disparat. La meitat dels joves l’ha emprat en alguna ocasió.

Amb tot, l’alcohol continua essent la droga preferida pels adolescents. En el darrer any n’ha begut el 75%. Això sí, el consum diari es redueix en favor de les borratxeres. Un 24% s’ha engatat en el darrer mes, i són en aquest cas elles les que més beuen. Per primera vegada, l’enquesta Estudes recull el consum de videojocs: 8 de cada 10 ha jugat davant la pantalla en el darrer any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...

Residents d’Esporles sol·liciten la neteja de l’habitatge on es trobaren dos cadàvers

En un escrit dirigit al jutge asseguren que l'olor procedent de l'immoble és insuportable i demanen mesures per assegurar la...