societat

Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca en els darrers tres anys

L'any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, son l'increment del trànsit dels darrers anys i l'electrificació del tren.


Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca els darrers tres anys. L’any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, l’increment del trànsit dels darrers anys i l’electrificació del tren. L’augment de passatgers ha fet que en hores punta, el servei quedi saturat. Per fer front a aquesta situació, l’executiu té previst incrementar les freqüències, reduint a la meitat el temps d’espera, és a dir, que de 20 minuts es passi a 10. Aquesta és la primera mesura prevista, l’altra passa per ampliar la capacitat dels trens, posant més vagons. Unes mesures amb les quals el Govern treballa, tot i que no hi ha un calendari de quan seran una realitat. Segons el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, l’increment de la plantilla, que es negocia amb el comitè d’empresa, permetria augmentar-ne les freqüències.

El que no està tan clar és el que pugui passar amb les grans inversions previstes. El govern ha inclòs al pressupost una partida de devers un milió d’euros pel projecte del tramvia, una de les prioritats que el pla director de transport marca. Tot i això hi ha altres iniciatives pendents que l’executiu ha delimitat com a prioritaries a banda del tramvia, entre les quals, l’enllaç del metro cap al Parc Bit i Son Espases; la connexió des Mitjorn, és a dir, el tren Palma – Llucmajor – Campos; la línia de Manacor – Artà – Cala Ratjada i la connexió sa Pobla – Alcúdia. La majoria d’aquests projectes són a llarg termini. El que si té previst fer l’executiu, a curt termini és incrementar les freqüències dels trens i augmentar la capacitat dels vagons.

El nombre de passatgers del tren de Mallorca entre els mesos de gener i agost d’enguany ha estat de 4.050.000. Això són 400.000 més que al mateix període de l’any passat. Pel que fa al metro, el nombre d’usuaris va esser de 970.000 aquest 2018, un increment de 70.000 passatgers des del 2016.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Primera víctima mortal a Menorca per coronavirus

Dos positius entre els agents de la Policia Local de Maó

SIMEBAL denuncia les condicions precàries dels professionals per combatre el coronavirus

Alguns sanitaris han recorregut a bosses de fems per a fer-se vestits de protecció contra el COVID-19

1.069 persones amb Covid-19 a les Illes

La dada positiva és que ja s'han donat 111 altes definitives

Juaneda Miramar atén pacients amb Covid-19 des de fa 13 dies

Quan va entrar en vigor l'estat d'alarma, el grup va atendre la petició de suport de la Creu Roja