societat

Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca en els darrers tres anys

L'any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, son l'increment del trànsit dels darrers anys i l'electrificació del tren.


Es dispara el nombre d’usuaris del tren de Mallorca els darrers tres anys. L’any passat hi va haver un milió de passatgers més que al 2016. Els motius, segons el Govern, l’increment del trànsit dels darrers anys i l’electrificació del tren. L’augment de passatgers ha fet que en hores punta, el servei quedi saturat. Per fer front a aquesta situació, l’executiu té previst incrementar les freqüències, reduint a la meitat el temps d’espera, és a dir, que de 20 minuts es passi a 10. Aquesta és la primera mesura prevista, l’altra passa per ampliar la capacitat dels trens, posant més vagons. Unes mesures amb les quals el Govern treballa, tot i que no hi ha un calendari de quan seran una realitat. Segons el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, l’increment de la plantilla, que es negocia amb el comitè d’empresa, permetria augmentar-ne les freqüències.

El que no està tan clar és el que pugui passar amb les grans inversions previstes. El govern ha inclòs al pressupost una partida de devers un milió d’euros pel projecte del tramvia, una de les prioritats que el pla director de transport marca. Tot i això hi ha altres iniciatives pendents que l’executiu ha delimitat com a prioritaries a banda del tramvia, entre les quals, l’enllaç del metro cap al Parc Bit i Son Espases; la connexió des Mitjorn, és a dir, el tren Palma – Llucmajor – Campos; la línia de Manacor – Artà – Cala Ratjada i la connexió sa Pobla – Alcúdia. La majoria d’aquests projectes són a llarg termini. El que si té previst fer l’executiu, a curt termini és incrementar les freqüències dels trens i augmentar la capacitat dels vagons.

El nombre de passatgers del tren de Mallorca entre els mesos de gener i agost d’enguany ha estat de 4.050.000. Això són 400.000 més que al mateix període de l’any passat. Pel que fa al metro, el nombre d’usuaris va esser de 970.000 aquest 2018, un increment de 70.000 passatgers des del 2016.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Quart edifici desallotjat a Palma en cinc dies

L'Ajuntament qualifica la situació d'excepcional, mentre que els experts recorden la importància de les tasques de manteniment

Quatre de cada 10 homes de les Illes paguen per mantenir sexe anualment

Dos milions i mig de dones al món són víctimes de tràfic. Espanya és el primer país consumidor de prostitució...

Admesa a tràmit la recusació de la Fiscalia als jutges del TSJB que han de jutjar el “cas mòbils”

La Fiscalia va reclamar que aquests jutges s'abstenguessin i no jutjassin la peça contra Miquel Florit

Reclamen que la mar balear sigui Zona Marina Especialment Sensible

Podria servir per trobar solució a la regulació dels megacreuers o a la protecció de la posidònia