X

Es dispara el número de treballadors que hauran de pagar IRPF per mor dels ERTOs

Se'ls permetrà fraccionar-ne el pagament al qual hauran de fer front després que el SEPE no els retingués res sobre la prestació d'atur

06/04/2021

Es dispara el número de treballadors que hauran de pagar IRPF per mor dels ERTOs

La Campanya de la Renda 2020 començarà aquest dimecres dia 7 d’abril marcada també pels efectes de la pandèmia sobre l’economia. Això implica a les persones que han estat incloses dins un ERTO, les que han rebut l’Ingrés Mínim Vital i també els llogadors que han vist minvats els seus ingressos per l’arrendament de les seves propietats.

Els responsables del Ministeri d’Hisenda asseguren que, fins l’any passat, prop del  70% de les declaracions sortien a retornar, però que enguany la previsió és diferent. Ho és per l’elevada quantitat de gent que ha cobrat la prestació d’atur en estar dins un expedient de regulació temporal de l’ocupació i haver tingut dos pagadors. S’estima que hi haurà 327 mil declaracions més a presentar i que en molts de casos sortirà a pagar perquè el servei públic d’ocupació (SEPE) no ha retingut res sobre la prestació d’atur. És per això que l’administració preveu la possibilitat de dur a terme un pagament fraccionat de l’impost. Amb tot, “encara que es permeti fraccionar el pagament, el problema d’haver d’afrontar el pagament es manté perquè l’obligació no s’extingueix”, ha assenyalat Miquel Àngel Garcia, president del Col·legi de Gestors Administratius de Balears en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Ingrès Mínim Vital i lloguers

No passara el mateix, diu Garcia, quant a les persones que han cobrat la prestació d’Ingrés Mínim Vital ja que tot i que també tenen l’obligació de presentar la declaració d’IRPF, es de preveure que no reuneixin una quantitat suficient d’ingressos com per haver de fer front a la liquidació positiva del tribut.

Finalment, pel que fa als llogadors que han vist minvats els seus ingressos per la rebaixa o condonació d’una o vàries mensualitats del lloguer per mor de la pandèmia, s’ha de poder desmotrar aquest fet documentalment per lliurar-se d’haver de declarar l’ingrès que hagués suposat en condicions normals. “Les condonacions del pagament del lloguer no s’han de declarar, però s’exigeix que aquesta eventualitat que suposa un pacte entre arrendador i arrendatari ha de constar per escrit”, diu Garcia.

També veuran minvada la càrrega tributària sobre els seus rendiments els autònoms donat que, de fet, s’han establert bonificacions fiscals d’entre el 20 i el 35% sobre aquests.

06/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT