societat

Es dispara el robatori de dades de targetes bancàries

Els ciberdelinqüents venen les dades de una targeta per 15 dòlars


A les dependències de la Policia Nacional de Palma reben cada dia desenes de denúncies d’usuaris que han estat víctimes de carding. Utilitzen les dades de la seva targeta bancària i realitzen compres fraudulentes que carreguen al seu compte. Un membre del cos policial, José Díaz, confirma que aquest tipus de denúncies s’han disparat arran de l’estat d’alarma per mor de l’increment de les compres en línia. Diu que hi ha webs que són poc segures i que els ciberdelinqüents aprofiten per robar les dades de les targetes dels clients que hi han accedit. Després, venen aquestes dades a xarxes que les empren per realitzar compres fraudulentes. “El preu d’una visa és de devers 15 dòlars. Si el límit de la targeta és de 3.000 euros poden fer compres per aquest valor”, diu Díaz.

Com evitar el frau

Per evitar aquesta classe de frau, la policia recomana canviar periòdicament la contrasenya de la targeta, utilitzar el contactless dels datàfons en lloc d’introduir la targeta i comprar a webs que tinguin passarel·les de pagament segur. “Això vol dir que hi ha una entitat bancària enmig de la transacció i que les nostres dades va a aquesta entitat i no a la web de l’establiment”.

Però blindar-nos al 100% és complicat. La tècnica més innovadora per buidar-nos el compte bancari és duplicar la targeta dels telèfons mòbils. El que aconsegueixen els delinqüents amb aquesta fórmula és que els codis de verificació de compra els arribin directament.

La policia explica que, si detectam càrrecs no reconeguts al nostre compte, s’ha de denunciar al més aviat possible. Per tranquil·litzar les víctimes del frau diu, que, en general, es poden recuperar els doblers.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els ajuntaments de Menorca preparen protocols per les visites als cementeris per Tots Sants

Alguns consistoris les aplicaran a partir de dilluns amb l'objectiu d'evitar aglomeracions

L’Institut Balear de la Dona rep enguany un 20% més de consultes

S'han prop de triplicat els serveis d'acompanyament a les víctimes de la violència masclista

Més de 400 persones es presenten a les oposicions per a la Guàrdia Civil a Balears

En tota Espanya, més de 27.000 aspirants opten a una de les 2.154 places

Alguns ciutadans s’avancen al Dia de tots Sants per evitar aglomeracions

Els ajuntaments d'arreu de les Illes han implementat mesures anti Covid 19