SOCIETAT

Es dispara el robatori de dades de targetes bancàries

Els ciberdelinqüents venen les dades de una targeta per 15 dòlars


A les dependències de la Policia Nacional de Palma reben cada dia desenes de denúncies d’usuaris que han estat víctimes de carding. Utilitzen les dades de la seva targeta bancària i realitzen compres fraudulentes que carreguen al seu compte. Un membre del cos policial, José Díaz, confirma que aquest tipus de denúncies s’han disparat arran de l’estat d’alarma per mor de l’increment de les compres en línia. Diu que hi ha webs que són poc segures i que els ciberdelinqüents aprofiten per robar les dades de les targetes dels clients que hi han accedit. Després, venen aquestes dades a xarxes que les empren per realitzar compres fraudulentes. “El preu d’una visa és de devers 15 dòlars. Si el límit de la targeta és de 3.000 euros poden fer compres per aquest valor”, diu Díaz.

Com evitar el frau

Per evitar aquesta classe de frau, la policia recomana canviar periòdicament la contrasenya de la targeta, utilitzar el contactless dels datàfons en lloc d’introduir la targeta i comprar a webs que tinguin passarel·les de pagament segur. “Això vol dir que hi ha una entitat bancària enmig de la transacció i que les nostres dades va a aquesta entitat i no a la web de l’establiment”.

Però blindar-nos al 100% és complicat. La tècnica més innovadora per buidar-nos el compte bancari és duplicar la targeta dels telèfons mòbils. El que aconsegueixen els delinqüents amb aquesta fórmula és que els codis de verificació de compra els arribin directament.

La policia explica que, si detectam càrrecs no reconeguts al nostre compte, s’ha de denunciar al més aviat possible. Per tranquil·litzar les víctimes del frau diu, que, en general, es poden recuperar els doblers.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |