X

L’afluència de gent a Son Sant Joan es dispara i desapareixen els controls d’accés

Per avui dissabte hi ha programats 11 vols procedents de Barcelona, on s'han produït diversos brots per Covid-19, i els del dematí han aterrat plens

18/07/2020

L’afluència de gent a Son Sant Joan es dispara i desapareixen els controls d’accés

Terminal d'arribades de l'aeroport de Palma aquest dissabte. 348 vols tenen previst aterrar avui als aeroports de les Illes, un 31,8% més que les 264 arribades de dissabte passat, segons Aena. EFE/ATIENZA

L’aeroport de Son Sant Joan incrementa el tràfec de passatgers i avions, al mateix temps que es relaxen algunes de les mesures de seguretat que es van imposar durant la pandèmia. Les xifres oficials d’AENA diuen que es preveu un 21% més d’avions per a aquest cap de setmana respecte a la setmana anterior. Al mateix temps, han desaparegut els controls d’accés per accedir a la terminal, fet que ha provocat que s’acumulin grups de gent dins de l’aeròdrom palmesà.

Aquest dissabte han entrat en vigor les directrius estatals de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria sobre les mesures de seguretat per la covid-19 als aeroports. Entre d’altres coses, estableix que és obligatori controlar els accessos a les terminals, per tal que només hi puguin entrar els passatgers amb un bitllet comprat, el personal de l’aeroport i les forces de seguretat. A pesar de la normativa, fa una setmana que no hi controls per entrar a Son Sant Joan. Això ha fet que ja hi hagi gent que entra a l’edifici per esperar amics i familiars. A més, tothom es concentra al mateix punt d’arribades perquè l’única porta de sortida que hi ha oberta és la de la lletra C, al centre de la planta baixa de l’aeroport.

Entre els trajectes previstos per a avui, hi ha programats 11 vols procedents de Barcelona, una província on es disparen els contagis per covid-19. Tot i la recomanació de la Generalitat de Catalunya de no sortir de casa i no anar a segones residències, els vols del dematí han aterrat plens. A més, els passatgers que volaven des del Prat destacaven sorpresos la manca de mesures de seguretat.

Vaga dels carrets portaequipatges

D’altra banda, el comitè d’empresa de la subcontracta que gestiona el servei de carretons d’equipatges de l’aeroport de Palma ha convocat una vaga a partir del 31 de juliol. Denuncien que només han tornat de l’ERTO onze de la quarantena de treballadors de què habitualment del servei. Diuen que, amb el volum actual de passatgers, això no és suficient, i molts de carretons no es poden desinfectar després de cada ús. La convocatòria de vaga és cada divendres, dissabte i diumenge de manera indefinida.

18/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT