X

Es disparen els abandonaments de mascotes: Son Reus ja no dona per més

La canera municipal de Palma es troba per damunt de les seves capacitats. Ara mateix té molts més cans i molts més moixos que gàbies

05/11/2023

Es disparen els abandonaments de mascotes: Son Reus ja no dona per més

Tolo Leal

La canera municipal de Palma es troba per damunt de les seves capacitats. En aquests moments hi ha 117 cans per a 108 gàbies. A més, hi ha una seixentena de moixos, i no hi ha espai suficient per a ells.

I es que enguany la xifra d’entrada de cans a Son Reus supera ja els 1.500. La meitat són cadàvers, però la xifra d’abandonaments i de renúncies s’ha duplicat respecte als anys anteriors. Ara mateix, més d’un ca és abandonat cada dia a Palma.

Amb tot el que això suposa per a aquests cans i moixos, com expliquen les voluntàries que cada dien van a Son Reus a ajudar a passejar aquestes mascotes. “És molt dur per ells. Ho pasen molt malament, és terrorífic”, diu na Margarita García, una d’aquestes voluntàries.

Per arribar a aquesta situació històrica, són diversos els factors que han confluït. Des de la nova llei de benestar animal –tot i que no tots hi estan d’acord–, com el problemes econòmics derivats de la pandèmia, o que de cada vegada són menys els arrendataris que admeten mascotes en els pisos de lloguer.

Les solucions, diuen, són molt complicades. Es posaran en marxa nous protocols d’ingrés a la canera, més exhaustius. “Els polítics també s’han de posar les piles”, destaca Lynda Commons, vicepresidenta de l’associació Peluditos.

Però el que és clar és que la perspectiva a curt termini és desoladora. “La xifra seguirà augmentant. Perque no s’atura, i perque a més hi ha menys adopcions”, diu Pedro Morell, Director del Centre de protecció animal de Son Reus.

Si estau interessats a adoptar un ca o un moix, al web https://csmpa.palma.es/llista-animals-acollits trobareu tota la informació necessària.

05/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Claudio Vedovelli 06/11/2023

    El abandono es el reflejo de nuestra sociedad mallorquina…
    Los animales no tienen sitio en el progreso.
    Triste