societat

Es disparen les renúncies de mascotes comprades durant la quarantena

Els problemes econòmics provocats per la COVID-19 són la causa principal

Foto de l'Associació Peluditos de Son Reus


Moltes famílies van aprofitar el confinament per comprar o adoptar un animal, però ara se n’adonen que no poden cuidar-lo, alerta l’Associació Peluditos de Son Reus, de defensa dels drets dels animals. Una de les principals causes són els problemes econòmics provocats per la COVID-19.

El primer trimestre de l’any es va reduir un 36% l’arribada d’animals a la canera municipal de Palma. Una tendència que s’ha revertit les darreres setmanes i, un estiu més, l’abandonament de mascotes és notable. L’Ajuntament de Palma, amb la col·laboració de les entitats Peluditos de Son Reus i Baldea, han posat en marxa una campanya amb el lema “ADOPTA, no els abandonis” per a fomentar les adopcions d’animals de companyia.

En el cas dels moixos no hi ha hagut tants abandonaments, però la gran problemàtica és que no es fan adopcions, com explica Juan Gil, president del santuari felí “El hogar de Jane”, en es Pil·larí.

Per part seva, la Fundació Natura Parc també ha registrat una minva en el rescat d’animals abandonats els darrers mesos. El seu coordinador, Mariano Mas alerta que desviar doblers dels pressuposts a Sanitat podria provocar problemes en el sector mediambiental que els darrers anys ha estat lluitant per aconseguir un millor finançament.


Escolta la notícia completa a l’informatiu cap de setmana d’IB3 ràdio.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...

Residents d’Esporles sol·liciten la neteja de l’habitatge on es trobaren dos cadàvers

En un escrit dirigit al jutge asseguren que l'olor procedent de l'immoble és insuportable i demanen mesures per assegurar la...