societat

Es disparen les vendes de piscines inflables i desmuntables

Els professionals alerten que muntar-les a terrasses o balconades poden comportar un perill

Es+disparen+les+vendes+de+piscines+inflables+i+desmuntables

Els grans magatzems i centres especialitzats confirmen un augment important en la venda de piscines inflables o prefabricades. La incertesa provocada per la COVID 19 respecte de l’ ús de piscines comunitàries i públiques i el bany a la platja fa que moltes famílies optin per instal·lar-ne de provisionals a casa. Els aparelladors i els professionals de la construcció, però, alerten que poden ser perilloses si no s’instal·len amb la supervisió per la sobrecàrrega que suposen.
Molts establiments que venen piscines desmuntables asseguren que han exhaurit les existències. Les més cercades són per instal·lar a jardins o patis, però en algunes ocasions es col·loquen a terrasses i balconades. és per això que des del Col·legi d’aparelladors de les Illes Balears recomana que s’assessorin amb un professional sobre la càrrega que poden suportar els edificis. Diuen que els danys que poden provocar són rompudes de les bigues de càrrega, crulls i fins i tot filtracions.
Quant a la normativa que regeix l’ús i la instal·lació de piscines, les administracions recorden que les inflables estan permeses sempre que no comportin un perill per a les infraestructures, la resta: les prefabricades o que necessitin obra, com la construcció de soleres per ser instal·lades, necessiten llicència i computen com a ocupació urbanística del terreny o parcel·la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer