societat

Es disparen les vendes de piscines inflables i desmuntables

Els professionals alerten que muntar-les a terrasses o balconades poden comportar un perill


Els grans magatzems i centres especialitzats confirmen un augment important en la venda de piscines inflables o prefabricades. La incertesa provocada per la COVID 19 respecte de l’ ús de piscines comunitàries i públiques i el bany a la platja fa que moltes famílies optin per instal·lar-ne de provisionals a casa. Els aparelladors i els professionals de la construcció, però, alerten que poden ser perilloses si no s’instal·len amb la supervisió per la sobrecàrrega que suposen.
Molts establiments que venen piscines desmuntables asseguren que han exhaurit les existències. Les més cercades són per instal·lar a jardins o patis, però en algunes ocasions es col·loquen a terrasses i balconades. és per això que des del Col·legi d’aparelladors de les Illes Balears recomana que s’assessorin amb un professional sobre la càrrega que poden suportar els edificis. Diuen que els danys que poden provocar són rompudes de les bigues de càrrega, crulls i fins i tot filtracions.
Quant a la normativa que regeix l’ús i la instal·lació de piscines, les administracions recorden que les inflables estan permeses sempre que no comportin un perill per a les infraestructures, la resta: les prefabricades o que necessitin obra, com la construcció de soleres per ser instal·lades, necessiten llicència i computen com a ocupació urbanística del terreny o parcel·la.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Miquel Montoro descobreix Silicon Valley

És un dels 80 premiats en un projecte d'emprenedoria de la Fundació La Caixa

Roben quatre figures de la campanya “Santanyí de cine”

La Policia Local ja està investigant el cas i ha augmentat la vigilància a les zones on estan ubicades

Una fuita de gas provoca un ensurt al centre de Vila

S'ha tallat i redirigit el trànsit rodat i el moviment de persones a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Menorca tindrà el seu propi mapa de fosses del franquisme

Aquest estudi completarà el mapa de fosses de les Balears i permetrà estudiar la viabilitat de realitzar exhumacions i col·locar arbres o pedres de memòria